Tak tady se to konečně trochu trefilo, pohyb to má , už nás to přešlo, dobrých 8,5 mm, zatím, pár slušných ran ale za námi to narůstá nebot z toho neustále bublá
Diskuse o počasí Srážky a bouřky od 15.7. do 21.7.2020
Tady se tomu zatím moc nechce.
igor127
Ale proč mi to tu pořád podáváte jako kdyby mi to patřilo? Copak my jsme někdy měli vláhové přebytky jako na Vysočině? Tam by to měli zažít, dále v jižních Čechách a na Ostravsku. Včera nejtepleji na SZ, dnes i zítra taky a to ještě bude gradovat. Pak, že je zima, přitom tady padá od včerejška jeden letní den za druhým, zítra možná tropický.
Je nesnesitelně, venku se nedá být (jsem v Praze) a po těch večerních deštích je tu jako v prádelně, pocitovka snad ke 40. No ale tradičně už se to od SV ku Praze blíží, tak se budeme s Frndou modlit, aby to sem nedošlo. U nás je to omezené na Krušné a pod ně nic tradičně nepůjde. Prostě zase propadák a další týden opět ani kapka.
Dnes u nás nic nebude, byla vydána výstraha, sice se to tvoří, ale ten směr není moc dobrý, mno uvidíme
Tyhle orografické bouřky jsou pěkně nanic, jsou jako obvykle rozeseté po celých Čechách, jen uprostřed Čech je díra. Dnes to opět vypadá na možný útok na tropický den, už teď je 28,3 °C a na obloze v našem bezprostředním okolí minimum oblačnosti. Alespoň že je fajn na koupačku, ale to je tady vlastně skoro pořád, pořádný liják bych uvítal více.
Frnda
Šmarjá, vždyť je tohle léto naprosto ideální den i noc; dneska je pocitově dusno, protože je vysoká vlhkost, ale jinak je při západu slunce většinou už do 25, brzo ke 20, zcela ideální
Dneska se to před Prahou všechno rozpadá nebo uhne, asi nic nebude, aspoň, že včera bylo pár mm.
Právě se nad náma vytvořil takový miny mráček a prší.Bohužel až vykoukne sluníčko při vlhkosti přes 90% tak tu bude k padnutí.
Tady dnes zatím fiasko. No já ale pevně doufám že se i tady do večera něco přižene.
Místo se stacionárními bouřkami vypadá že se nachází někde v polovině z. Čech a bude postupovat směrem na východ. Bude se měnit proudění a bouřky a přeháňky zítra budou postupovat zase ze západu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.