Diskuse o počasí Silné bouřky a studená fronta 2.7.2020
Frantis95
Přesně tak, na to lidi rádi zapomínají. 1,5 měsíce v kuse slunce, pak týden zataženo a tragédie je na světě. Ať si to slunce vezmou, já bych bral jejich desítky mm. V týhle zemi prostě většina lidí nemá počasí, jaké chce. Já už věřím tomu, že v tom je nějaká zákonitost.
F4
Dle předběžného odhadu byl červen právě v intenzitě slunečního záření výrazně podprůměrný. Zítra vytáhnu měsíčný úhrny globálního slunečního záření ze stanice a dám to sem. Z úhrnů za první měsíce roku, které jsem už vkládal bylo patrné, že je zaděláno na rekordní sumy. Teď to ale vypadá na více než kompenzaci.
Ve středu a ve čtvrtek by se mohly vyskytnout silné bouřky, bude se nad námi vlnit studená fronta. Podmínky pro silné bouřky by měli být hlavně ve středu večer, vysoké Cape a hlavně střih větru a helicita také, takže by se ojediněle mohla vyskytnout i supercela některé modely dokonce předpovídají přechod mcs z Německa v noci ze středy na čtvrtek uvidíme jak to dopadne
Vidím že není potřeba zakládat další téma.Ještě by se to potom mohlo poupravit kdyby byly už ve středu nějaké ty bouřky.
Zítra se srážky žádné nevyskytnou,protože ve vzduchu bude chybět vlhkost.Což je docela škoda.Kdyby ta vlhkost byla o něco větší tvořily by se dost fotogenické přehánky a bouřky.Ve čtvrtek nás bude přecházet studená fronta.Nás na SZ přejde podle všeho brzo ráno.
Příští týden v úterý to zatím háže opět zajímavé srážky na jih Čech..jsem zvědav jak se to bude vyvíjet
Kokos342
Nejspíš dotoky vody z potoků co se do ní vlévají. Na druhou stranu není ani na 1. SPA, takže nic zvláštního nebo nebezpečného.
Predators2
Uvidíme, třeba Aladin nebo i GFS něco málo večer na Moravu dává, tak jsem zvědavý, jestli náhodu červenec nezačne, jak červen skončil.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.