Tady jsou srážkové úhrny za posledních 24hodin a detektor blesků.
Diskuse o počasí Silné bouřky a déšť od 24.6.2020 do 29.6.2020
Tak to začíná vypadat, že slušně zalije (možná i s bouřkou) během zítřejšího rána. Takřka všechny modely se shodují na nějakém silném srážkovém pásmu od jihu. Síla bouřek pak bude asi hodně záviset na tom, jak rychle se vyjasní a začne prohřívat vzduch. Taky je otázka jestli to bude mít formu jednotlivých silných jader nebo to spíš půjde do systému. Jsem zvědavý na zítřek.
Za necelé 2 hodiny nám tu v noci napršelo úctyhodných 32mm.Přitom se nejednalo o bouřku.Za červen už máme tedy 123mm.Na této situaci bylo dobře vidět jak je pro modely těžké určit kde spadne nejvíc srážek.Jestli to takhle půjde dál tak tu v červenci budeme mít houbové žně.
Tak už je vydaná výstraha... Zase u nás
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/v...
Nás se výstraha netýká to ovšem neznamená že se tu nic nevyskytne.ČHMÚ tam má výstahu i před povodněmi.Jinak jsem ještě upravil název tohoto tématu.Včera jsem psal radkovi 4545 SZ jak bychom upravily tyto 2 témata.Ten se k tomu nijak nevyjádřil tak jsem si to udělal po svém.
Tak nad Šumavou už se to začíná tvořit, tam by dnes mohlo napršet docela slušné množství vody, protože se to tam má povalovat až do večera. Ale zatím je v tom překvapivě málo blesků, odrazivost mají buňky docela slušnou, asi to holt nedosahuje dostatečné výšky, nebo Blitzortung zase nefunguje, při bouřce 13. 6. zde totiž zaznamenal jen každý cca 8. blesk, tak nevím, jestli se jim ho od té doby podařilo dát do kupy.
casipo
Ten výlet vám asi překází přehánky.Možná u vás dojde i na bouřku.
No hlavně se víkendové bouřky budou opět týkat východu, kde už byly povodně a já nevím co. Z zase utře a bude jen vedro. Prý má být snad slušný CAPE i střih, ale to stále nic neznamená, pokud se to nevytvoří v Bavorsku, ideálně těsně za hranicemi a k večeru. Pak by při těch údajných bezva podmínkách mohla být šance.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.