cewr Úplně brutální, 28,8 °C a vlhkost 73 %, rosný bod 23, 6 °C, holt meteostanice je umístěna uprostřed zelené zahrady se spoustou stromů a když nefouká (teď zrovna nefouká), tak ten rosný bod leze strašně nahoru, loni jsme zde měli 26. 6. rosný bod téměř 27 °C, což je jak v pralese, ale také bylo ten den skoro 38 °C a nefoukalo, nebylo se tedy čemu divit.
spurdo Nebyl červený ale tmavě ornažový, žádný přívalák, chvíli pěkně pršelo a spadlo 6,5 mm. Nic, co by stálo za velkou pozornost. Klasická krátká letní bouřka bez škod. Navíc to vypadá, že za tuhle epizodu je to konečná a další srážky nebudou, ale aspoň něco.
igor127 Tak jestli si tohle myslíte, tak se můžete jít vycpat. Já říkám vždycky fakta a nevidím důvod neříct, že pršelo, když se tak stalo. Dávám sem přesné hodnoty, co jsem naměřil, nic si necucám z prstu.
U nás nečekám nic, protože i COSMO, kterému to celkem vychází, tak naznačuje, že nic dneska nepřijde a půjde to severněji. A z té noční a zítřejší fronty asi také spadne jen minimum, vše půjde pro změnu východněji.
Tady je zatím konvekce taková šitózní, rozplizlé vršky, maličké základny, nejasné okraje a ještě k tomu začíná fučet. Pokud se to nějak zásadně nezmění, tak to bude opět propadák, ale opravdu totální, vydatné srážky totiž posunuty směrem na Moravu.
Kokos342 To byl teda hukot.Tohle byla jedna z nejintenzivnějších bouřek které jsem tu zažil.Za necelých 15 minut tu spadlo 32mm a stále ještě prší.Nejdřív přišla jedna bouřka a během 2 minut se spojily v 1.Pár fotek jsem dal na IN POČASÍ.Ta nejsilnější kterou jsem zažil tu byla před lety.To tu spadlo za 1 hodinu přes 80mm.
Všechno se zase bude dít pod Prahou a na východ od Prahy, něco málo na severu, taková klasika posledních let V noci možná 2 mm, tím to tady z celé fronty končí.