Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky od 16.6. do 21.6. 2020
Lucina
Naprosty souhlas, mam to podobne..
20-22 st od jara do podzimu by bylo ideal..Max 25 st.
Lec v nasich zemep sirkach je to nerealne, v lete to leze obcas na 30ku i v 1000m.n.m. na horach..
Leda se tak prestehovat na kanary..no , tam maji celorocne cca 20-25 st..
Jinak nam sem davaji na ctvrtek kol 10mm srazek..To by bylo tak akorat. Pak by stacilo zase zalejt klidne az tak za tyden..
charlie
No je to docela špatné na většině území už sucho doufám ustoupilo a u vás pořád přetrvává, tak proč se vám musejí srážky furt vyhýbat když je potřebujete nechápu zase bude přelito v tradičním páse já jsem zažil takový pohled v roce 2015 možná i 2018 ale jinak tohle u nás opravdu nebývá
charlie
No jo no, smolik. Tady nestacej sekat travu... to tu matlaj co tejden..
Tady uz je nechutny dusno.. dva dny klidu pryc a ode dneska zas minimalne do pondeli humusacka voda,dusno a vlhko... vcera jsem byl v nedalekem haji... komaru tri pr.. , od zeme vzlinaj nechutny vlhky vlny.. to byla prochazka..
jack
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/v...
Tady píšou bouřky a i ráno říkali, že budou zítra Silné bouřky
charlie
Stromy ve městě jsou kapitola sama pro sebe, tam to utužování nebo nedostatek prostoru či nevhodný substrát hraje podstatnou roli, by mě bavilo to testovat, co jaký strom na jakém stanovišti vydrží nebo třeba jaký druh teď tak oblíbené kvetoucí louky nejlíp zasakuje do hloubky, nasměrovat tam vodu z chodníku či zavlažovat z nádrží u každého domu považuji za samozřejmost. Když tomu přidáte celoročně zelené husté keřové patro, tak to musí něco vydržet, ale určitě se o to musí někdo poctivě starat.
Jinak máme výstrahu na bouřky, takže u nás nebude zase nic.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.