Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky od 16.6. do 21.6. 2020
Tak jsme měli výstrahu před vydatnými srážkami, spadly 3 mm. Na oběd jsem šel v triku, zůstalo skoro suché. Letos moje lokalita stále bez přímé bouřky. Nasáklý pás od Vysočiny po Prahu znovu zalito, na S a SV znovu silné bouřky.
Jak už tu bylo: Zleva, zprava, shora, zdola, ale nad námi se vždycky udělá okno.
Myslím, že by to stálo za úvahu, proč se v letošním roce opakují stejné lokality s deštěm a bouřkami. Některá místa usychají, jiná jsou nasáklá vodou a další dokonce plavou...
Pokud výjdou předpovědi tak tohle budou nejhorší povodně ktere tu letos v červnu byly.Tady u nás zahradicky prší a před chvílkou párkrát i zahřmělo.
No a už zase prší.. vydrželo nepršet cca 3 hodiny.. Už se opravdu těším, jak toto období přestane a bude třeba aspoň 10 dní v kuse slunko, teplo. Jestli bude takhle celý červenec, srpen, tak to bude na klasickou větu - Tento způsob léta se mi zdá poněkud nešťastným :-) Ale tak třeba se to utne a vyleze myslím, že na této diskusi vodomilů by z toho měl radost málokdo, ale věřím, že plno lidem, kterým teď voda škodí, by to uvítalo a rádi by si oddechli od toho nasazení a stresu, že jim za okny znova poteče řeka a místo koberce budou mít bahno
No a v Praze už ZASE leje a to tu ještě není to nejlepší. K nám do Klášterce leze šnečím tempem nějaký zbytek čehosi. Nedělám si iluzi, že by se něco nad námi vytvořilo nebo v nezeslabené podobě došlo to, co je u Loun. Zase budeme v pásu, kde nespadne nic a přitom to krásně nad SZ zesiluje.
Pěkně se tu rozpršelo.
Někdo si stěžuje, že u něj prší moc, někdo, že málo. Já jsem za poslední týdny, vzhledem k suchu, spokojen. Prší tu dost, ale zase ne, aby byly povodně, jak někde na Vysočině. Ale musím dodat, že je docela osvěžující po několika letech číst příspěvky typu: "támhle se něco tvoří, snad to k nám nedoleze" No, za pár týdnů může být zase jinak.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.