Včera ráno nás překvapivě trefila silná přeháňka a spadly 2 mm. Nyní se nacházíme na jakémsi pásu deště, táhnoucí se až k Polsku a lije teda solidně. Jsem zvědavý kolik to dá.
Tak u nás zatím příjemných 18,5 mm zahradnického deště, celkem za červen 128 mm! I tak se ovšem voda nestíhá vsakovat. Už aby se oteplilo a začali růst houby po tunách
Milan Tohle bude další fiasko, jen fouká vítr a je pod mrakem, aspoň 20mm na tvůj svátek a moje narozeniny ?. Včera horko 27,5, top teplota v ČR, dnes malem tropická noc.
V Lysé nad Labem zatím "ani kapka", ale zde má pršet až později. ČHMU již v hydro předpovědi předpovídá vzestup hladin řek v Orlických horách na stupně povodňové aktivty. Snad to nebude tak horké. Uvidíme
Tady 20mm zahradnickeho, ale stejne jak pod Kletí v Kajove, zem uz nechce pit.. Ted uz jen tak poprchava, tak snad bude na par dni uz bez deste..at se ty houby neutopi, at muzou rust..
Já tuhle situaci vidím pro nás jako velký fail. Noční pás srážek se začal vytvářet až JV od nás, zde z něj vůbec nepršelo. Nyní je zataženo, 19 °C a fouká chadný vzduch od JZ, takže z odpoledních bouřek také nic nebude. Aladin nám předpovídá asi 25 mm, to by mě zajímalo, kde se ty srážky vezmou, když sem nic nemíří a kvůli chladnému vzduchu se to nad námi asi nevytvoří...
Frantis95 A to vám tam na jihu ještě občas něco spadlo poslední dny, tady skoro nic (třeba Libuš má 70+ mm za červen) Jsme za polovinou měsíce, pro mnoho míst extrémně deštivých, a tady je za červen asi 42 mm.
Straky Uvidíme jak bude v sobotu a neděli. Modely hází na sobotu bouřky a v neděli možná i delší slabší déšť. Přístí týden už to vypadá minimálně do pátka na slunečnější počasí
Počasí se nám trochu zacyklilo. Když můžeme mít 2 měsíce tlakovou výši, tak proč ne tohle... Mě osobně tahle šaráda ale moc nevyhovuje, někde spadne houno, jinde jsou z toho vyplavený zahrady. Jeden říká ať neprší, další by potřeboval další várku, páč sucho stále je. Samozřejmě bude pořád lejt na těch místech kde to není potřeba. Větší povodně jsou v dohledu (červenec/srpen).