Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes se často ukáže slunce, zítra dorazí teplá fronta

Diskuse o počasí Déšť a bouřky od 9.6. do 15.6.2020

81
# 14.06.2020, 18:20

Nystrom
Hm, tak to mě hned uklidnilo, když na jiných místech je půda přesycená ?

17
# 14.06.2020, 18:22

charlie
Snowrain
To dusno a vlhko, mi uz leze na mozek.
Jo a neznalost Červeného trpaslíka, neomlouva! :cool:

Nystrom +1 :D

F4
109
# 14.06.2020, 18:28

Predators2
Nedalo. Před hodinou jsem měl 12,3 mm. Teď ještě něco padá. Ony ty odhady srážek dost zkreslují. I přes návětrnou stranu spadlo nejvíce na hřebeni. Veškeré přeháňky trvaly jen krátce, nic dlouhodobějšího. Snad ještě aspoň 10 spadne. Chci úhrn aspoň 20 mm.

Straky
No nevím, nemá to spojovací tendenci, spíše naopak.

Nystrom
No Vy máte zalito dostatečně, tak se Vám to lehce řekne. Extrémní srážky jsou nebezpečné ale za tu extremitu nikdo nemůže. Radši bych si vzal 40 % toho úhrnu u Kolína a ušetřil jim tam trápení. Prosba bohužel nebyla vyslyšena.

81
# 14.06.2020, 18:30

Frnda
Tedy nic proti, ale za dusno a vlhko nemohou srážky, ale stávající vzduchová hmota, stačí změna směru, sušší vzduch a hned je pocitovka někde jinde. Tady to je doslova vyschlé a dusno vlhko tu bylo taky.

3287
# 14.06.2020, 18:32

Dal bych tomu ještě šanci teď prosvítá i sluníčko a už se dělají kolem nás sem tam buňky:) teď jen počkat jestli se nepřemění na bouřku ale šance ještě je Cape je poměrně vysoké a jediné co zkazilo vývoj bouřek byl trvalý déšť;-)

17
# 14.06.2020, 18:39

charlie
Pridejte k tomu nacucanou pudu, vsechno okolo mokre, vitr nefoukne. Slunce tu za posledni mesic a pul nakouklo vyjimecne. Navic tu obden prsi. Za posledni mesic a pul jsem trefil dva po sobe jdouci slunecne dny a posekal travu. O dalsich pracech si muzu nechat zdat, protoze v tech bazinach, muzu delat leda tak.... :)

To uz je fakt vtip... nad Neratovicema se vytvorila bourka a uz je to skoro tady...

1270
# 14.06.2020, 18:44

F4
Tomu se ani nechce věřit.Ta stanice je od vás pouze pár km.Ted už dokonce ukazuje přes 80mm.

# 14.06.2020, 18:49

K nám po obědě dorazila slušná bouřka a během cca 1,5h spadlo 40mm. V okolí jsou rozvodněné řeky, Ležák, Novohradka, v naší vesnici Žejbro. Déšť je potřeba, ale v téhle nárazové podobě by být nemusel. Posílám pár foto.

V takovém Heřmanově Městci by mohly povídat :prsi: Bratr tam od poledne pomáhá s evakuací domova duchodců, řízením dopravy a tak.

Nacisty vypálená vesnice Ležáky
Žejbro
Ležák Havlovice
8
# 14.06.2020, 18:52

Predators2
S tim, cemu se nekomu chce nebo nechce verit, bych byl opatrny. Opet se zastanu F4, protoze tady jsem mel 45mm, rozmital vzdaleny vzdusnou carou 9km mel podle Chmi 18mm, pribram vzdalena 10 km severnim smerem 0,9mm. V obou mestech podle radaru vypadalo, ze neco pada. V bourkach tyhle rozdily nejsou zadny div.

# 14.06.2020, 18:54

Takhle rychle to přišlo...

Ležák v Zaječicích v 15h
A v 16:30
# 14.06.2020, 18:55

Astroman
Skvělé srovnání.

3287
# 14.06.2020, 18:56

Astroman
No je to síla před týdnem to řádilo na Uničovsku a teď v Pardubickém kraji no bohužel si nevybereme takové Žatecko vodu potřebuje a bouřky tam byly pouze lokální takže na některých místech jsou zase bez srážek:!!: já bych z toho Pardubického kraje poslal půlku do Sz Čech ale bohužel to nejde;-)

81
# 14.06.2020, 18:59

Frnda
Ty jseš trochu kecalek co?, tohle nevypadá, že by ses tam bůhvíjak topil ve vode

17
# 14.06.2020, 19:06

charlie
Mozna by to chtelo prestat cucet jen na cislicka. Ted tu zrovna smazi solidni privalak.. samo je to jenom muj prelud :) Pod stromy kaluze vody, kdyz slapnu na travu proborim se par cm.. Tak si toho kecalka, strc vis kam :)

F4
109
# 14.06.2020, 19:06

Predators2
No ale je to tak. Mám člunkový srážkoměr. Proto stále říkám, že barva na radaru ještě nic neznamená. Ale aspoň něco spadlo.

Tutugon
Ano, půlkou prolít celý SZ. Uvidíme, kolik toho spadne příští týden. Odpolední teploty příjemné a normální pro půlku června (23-24°C).

Frnda
Nevím, jak to děláte, že už Vám tam zase prší, ale vážně, Praha a okolí letos dostávají neskutečně. Z každé situace vytěží dost. Jak nespravedlivé počasí - mokrým dává další deště a suší stále čekají na super situaci...

3287
# 14.06.2020, 19:10

charlie
já už jsem z něco měl i dřív divný pocit:D furt si stěžuje na vlhko ale někdy taky hold musí být vlhčí období, slunce měl plno v dubnu tak co chce já jsem naopak rád že moc teď nesvítí:slunce: páč nám na něj alergii mimo léto mi ale nevadí;-)

17
# 14.06.2020, 19:11

F4
Ne, ja si to prece jen vymyslim a jen troluju.

Aktualne mam na travniku 1-2cm hluboke jezirko.... super.

40
# 14.06.2020, 19:13

F4
Vypadalo to tak, ze se to propoji, slo to proti sobe..Ale, nakonec to na zapade uplne chciplo, rozpada se to a naskakuje to ted no kde..? No tam kde chcalo a bourilo od patku do nedele.. Praha a Brdy..

421

Frnda
Holt blbě vyspádovaný pozemek, to se stává, nicméně i špatně založený trávník, bořit se do vzrostlého trávníku pár cm... to je něco někde špatně, pod dvou relativně deštivých dnech.. Pošlete fotku toho trávníku, třeba vám poradím co s tím, dělám návrhy zahrad..

311

U nás je azuro a žádná oblačnost se netvoří. Takový výprask jsem nečekal. Hlavně, že i zde na In-počasí od 15. hodin byly neustále bouřky v předpovědi a realita byla taková, že po odpoledním krátkém slabém dešti bylo pod mrakem a teď už se dokonce protrhala oblačnost. Ne, že bych chtěl přívaly vody, ale 1 mm je fakt výsměch. Kdyby alespoň modely stále dokola neukazovaly, že tu má solidně napršet. A další déšť je v nedohlednu. Bojím se, aby se neopakoval loňský červen, kdy od půlky měsíce až do půlky července nespadla ani kapka. Také vloni v červnu byly bouřky, ale nám se tehdy všechny vyhnuli obloukem.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.