Diskuse o počasí Déšť a bouřky od 9.6. do 15.6.2020
Predators2
Nedalo. Před hodinou jsem měl 12,3 mm. Teď ještě něco padá. Ony ty odhady srážek dost zkreslují. I přes návětrnou stranu spadlo nejvíce na hřebeni. Veškeré přeháňky trvaly jen krátce, nic dlouhodobějšího. Snad ještě aspoň 10 spadne. Chci úhrn aspoň 20 mm.
Straky
No nevím, nemá to spojovací tendenci, spíše naopak.
Nystrom
No Vy máte zalito dostatečně, tak se Vám to lehce řekne. Extrémní srážky jsou nebezpečné ale za tu extremitu nikdo nemůže. Radši bych si vzal 40 % toho úhrnu u Kolína a ušetřil jim tam trápení. Prosba bohužel nebyla vyslyšena.
charlie
Pridejte k tomu nacucanou pudu, vsechno okolo mokre, vitr nefoukne. Slunce tu za posledni mesic a pul nakouklo vyjimecne. Navic tu obden prsi. Za posledni mesic a pul jsem trefil dva po sobe jdouci slunecne dny a posekal travu. O dalsich pracech si muzu nechat zdat, protoze v tech bazinach, muzu delat leda tak....
To uz je fakt vtip... nad Neratovicema se vytvorila bourka a uz je to skoro tady...
F4
Tomu se ani nechce věřit.Ta stanice je od vás pouze pár km.Ted už dokonce ukazuje přes 80mm.
K nám po obědě dorazila slušná bouřka a během cca 1,5h spadlo 40mm. V okolí jsou rozvodněné řeky, Ležák, Novohradka, v naší vesnici Žejbro. Déšť je potřeba, ale v téhle nárazové podobě by být nemusel. Posílám pár foto.
V takovém Heřmanově Městci by mohly povídat Bratr tam od poledne pomáhá s evakuací domova duchodců, řízením dopravy a tak.
Predators2
S tim, cemu se nekomu chce nebo nechce verit, bych byl opatrny. Opet se zastanu F4, protoze tady jsem mel 45mm, rozmital vzdaleny vzdusnou carou 9km mel podle Chmi 18mm, pribram vzdalena 10 km severnim smerem 0,9mm. V obou mestech podle radaru vypadalo, ze neco pada. V bourkach tyhle rozdily nejsou zadny div.
Astroman
No je to síla před týdnem to řádilo na Uničovsku a teď v Pardubickém kraji no bohužel si nevybereme takové Žatecko vodu potřebuje a bouřky tam byly pouze lokální takže na některých místech jsou zase bez srážek já bych z toho Pardubického kraje poslal půlku do Sz Čech ale bohužel to nejde
Predators2
No ale je to tak. Mám člunkový srážkoměr. Proto stále říkám, že barva na radaru ještě nic neznamená. Ale aspoň něco spadlo.
Tutugon
Ano, půlkou prolít celý SZ. Uvidíme, kolik toho spadne příští týden. Odpolední teploty příjemné a normální pro půlku června (23-24°C).
Frnda
Nevím, jak to děláte, že už Vám tam zase prší, ale vážně, Praha a okolí letos dostávají neskutečně. Z každé situace vytěží dost. Jak nespravedlivé počasí - mokrým dává další deště a suší stále čekají na super situaci...
U nás je azuro a žádná oblačnost se netvoří. Takový výprask jsem nečekal. Hlavně, že i zde na In-počasí od 15. hodin byly neustále bouřky v předpovědi a realita byla taková, že po odpoledním krátkém slabém dešti bylo pod mrakem a teď už se dokonce protrhala oblačnost. Ne, že bych chtěl přívaly vody, ale 1 mm je fakt výsměch. Kdyby alespoň modely stále dokola neukazovaly, že tu má solidně napršet. A další déšť je v nedohlednu. Bojím se, aby se neopakoval loňský červen, kdy od půlky měsíce až do půlky července nespadla ani kapka. Také vloni v červnu byly bouřky, ale nám se tehdy všechny vyhnuli obloukem.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.