Dneska se to hlavní bude dít hlavně v jihozápadní polovině Česka.Všechny modely se na tom shodují.Jen estofex to vidí trochu jinak.Předpověd od něj mi přijde trochu mimo.Dát jen 15% šanci pro vetšinu Německa mi příjde dost málo.Tam se bude dít to hlavní.
Diskuse o počasí Déšť a bouřky od 2.6. do 8.6.2020
Tak z dnešních prozatímních bouřek. Taky si můžu připsat na konto první přímou bouřku. Ale srážkově nevýznamnou. Prší jen ze sytě oranžových a červených odrazů a hned je po dešti. Během 5 minut 3 mm. Takže na radaru to vypadá dobře, ale jak píše patrikMO, fakt to zaleje opravdu malé oblasti, tam kde se trefí jádro bouřky
F4
UŽ tam máte přehánku a později dojde i na bouřku.V Německu už se to pěkně kupí a večer by se mohlo něco vyskytnout i zde.
http://prntscr.com/st2xk7 Za tuto linii dablovo pocasi nesmi projit!
Lištička Tak to vam zavidim...co bych za to dal.
Tady nikde nic, teplota je celkem fajn, ale pořád celkem pofukuje, i když o dost méně než včera, včerejší noční slabounká bouřka dala pár mm, které byly ještě během dopoledne dávno odpařeny, místní regionální říčky Želetavka je na 16 % normálu a Rokytná na 24 % normálu, se suchem povrchové srážky v řádech mm nemají opravdu vůbec nejmenší šanci nic udělat, zvlášť tyhle lokální přeháňky a bouřky, těch si užijou možná tak zase J Čechy.
A na Dejwovi nevidím stále žádanou radost, přitom tam má v té oblasti úhrn srážek srážek za jaro víc než 260.1 mm takže jak na horách, my máme míň než polovinu a nestěžuji si, spíš jsem rád že to květen zachránil jinak by to nebylo dobré teď jsem zvědav co přinese léto, snad bude rozumně pršet aby tolik nebylo sucho ale kdo ví jak to bude
No, dnešek docela překvapil, takovej rachot tu dlouho slyšet nebyl, Z od nás bouřilo snad 1,5 hodiny v kuse a postupně se to šoustalo směrem k nám, než se to dostalo nad nás, tak se to bohužel rozpadlo a spadlo z toho jen 1,5 mm srážek, budu to tedy počítat jako okrajovou bouřku, také první letošní. Celkově mi přijde, že jsou dnešní bouřky jen o blescích, srážková pole jsou u buněk sotva vidět, i když mají červené odrazy. Blesky téměř všechny CC, CGčka jsem podle zvuku zaznamenal snad jen 4, viděl pouze 1. Nejbliží úder asi 4 km daleko.
Predators2
No tak se podívejte na postup srážek, to nejintenzivnější nás zase obešlo obloukem a to doslova. U Perštejna to vyjelo do hor a za námi to kleslo zpět k Prunéřovu. To už je opravdu naschvál. Přitom lepší situace už být nemůže - bouřka v těsném okolí, málo pohyblivá s dobrým směrem a stejně nic extra. O tom, že je pro dnešek konec ani nemluvě. Jak říkám, tady prostě do října pořádně nezaprší a když už něco je, tak z toho nikdy nevytěžíme maximum. Místo toho bude zase nejvíce chcát tam, kde včera.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.