Košetice za poslední dvě hodiny 75 mm a to tam ještě prší.
Co je na tom obzvlášť zajímavé je fakt, že přesně 75 mm je zdejší průměrný úhrn srážek za červen. Takže co běžně naprší za měsíc tu teď napršelo za dvě hodiny.
Tak od včerejšího večera máme cca 25 mm a do 24 hodin , podle aladina , cca dalších 50 mm přibude. A tohle nám dává Gfs jako výhled , se tu normálně utopime.
MichalS36 Od GFS je to pohádka na dobrou noc, ale pokud by mu to vyšlo, byli bychom jen víc zavlažení. V oblastech s naprumernym květnem a červnem by to bylo na kajak.
Tak dneska by to mohlo vyjít, koukám na družici a za chvíli se od Rakouska vyjasní, vzduch se začne hezky prohřívat + tady je stále dost vlhko po večeru. Celkem pravděpodobný je večerní postup MCS z Rakouska nad Moravu, ale necháme se překvapit. Všem moravákům přeji mnoho štěstí dneska.
Musím pochválit Aladina, trefil to tentokrát přesně a s celkem velkým předstihem, což v těchto situacích nebývá u něj pravidlem. Za 24h nám napršelo 36mm, z toho 15mm v bouřce během 20 min a zbytek v zahradnickém dešti během noci. Podobný úhrn se očekává do zítřka tak se máme ještě na co těšit
Nejake fotky, video, tech vcerejsich supercell, hlavne tedy te jedne..??? Na JV Moravy dnes ma byt CAPE 1800 - 2000 j/kg.. Lovci bourek maji pohotovost!
Tak vidím,že jsem jeden z mála, který ten obdiv k bouřkám nezdílí, protože když vidím pak ty možné škody, které napáchají ( a v posledních letech je toho nějak více), tak raději to slunce. Další týden bude opět ve znamení vody a vlhka, takže zas nic pro mne. Snad přijde i nějaká sušší perioda aby se konečně mohlo udělat i to seno. Tráva už leží a sekat to bude opravdu chuťovka. Není nad 20mm déšť a pak tak 4-5 slunečných dnů a tak nějak dokola.
Tady už máme od 1.6. Přes 25mm. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se srážky přesunuly tam kde jsou víc potřeba, než dostat další příděl co je tady předpovídán.
VHK Jj, rozhraní bude více západněji než se včera čekalo. Srážky odhaduji tak poloviční než ukazuje mapka, tak tomu bylo i dnes v noci, kdy bylo predikováno až 90 mm a maxima byly kolem 45. No každopádně nas čeká opět zajímavá situace