Diskuse o počasí Déšť a bouřky od 2.6. do 8.6.2020
Frantis95
Uvidíme směr vypadá slibně, teď začíná trochu pršet
Včerejšek byl u mě nešťastný. Dokonale se trefil Estofex, bouřky nejdřív vznikaly přímo nad námi a posouvaly se na JV, pak šly všechny okolo. Večerní deštík nedal ani 1mm. Vzpomněl jsem si na Yurriho nebo na F4, prostě pršelo a bouřilo všude okolo.
Dnes si užije střed a východ republiky, bude dost času na vytvoření podmínek, než přijde fronta.
To co nyní prochází přes Čechy bude srážkové málo významné. Ale to co je nyní v německu, to by mohlo být řádově lepší. Ale uvidíme, modely se opět dost rozchází. Aladin výraznější srážky předpovídá na východ od Prahy, prakticky přes celou moravu, vyjma slezska. Zatímco GFS dává zdaleka nejvíc jižním čechám a Icon do zítřejšího rána dává všem podobné množství, ale za to malé množství. A oni si s předpovědí stejně zase bouřky nebudou nic dělat a vytvoří se náhodně, jako vždy
Hody
Za mesic jsem se trefil do jednoho okna, kdy svitilo dva dni slunce a mohl jsem posekat travu.
O vikendu jsem kopal douru pro sloupek a do metru vse mokre... dal jsem nekopal, ale nic nenasvedcovalo tomu, ze by najednou utlo a sucho. Vytrhani bordelu bordelu z pod Javoru, kterej roste jak zmutovanej bez sance, protoze po 10 minutach na botach tuna hliny...
Nekteri, jsou uz z tech tabulkovejch srazek uplne poblazneny. Asi holt ziju fakt v nejake anomalii, kolem je cira poust, kde prazi slunce i v noci a usychaj kaktusy.
Ted dalsi pulhodinova epizodka... vsem samo jen zasyci, vlastne to ani nestihne dopadnout na zem, neb se to nad tou rozzhavenou zemi vypari no a me uz se na travniku delaj louze, jak je ta puda prechlastana
Kokos342
Aladin vždycky trochu přehání,ale až se bude blížit ta daná situace tak to pěkně z redukuje.
Stranik
Ok, uznavam, toho casu, kdyz jsem to psal, to bylo jeste z vetsi casti nad svycarskem. Ale ted uz to je v nemecku a nevyznamne to rozhodne neni. Smer to ma dobry.
A uprimne, i kdyby nas trefila ta pidi prehanecka nebo pidi bourka, furt to srazkove bude nasobne lepsi, nez to co predvedla tahle prvni vlnka. 1 mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.