Diskuse o počasí Bouřky od 9.5. do 11.5.2020
Frantis95
Jih Moravy nic, je tu prachová bouře akorát z toho vichru, jak ted zesílil a prší jak z rozprašovače prozatím. Podle radaru nás zasáhl jen okraj Pořád to bude nefér, Praha měla 2 bouřky a víc deště, než my a Morava z nějakého úzkého pásu, který je poměrně rychlý. Ale ano, bouřkově to vyšlo líp pro Vysočinu a střední Moravu, co počtem bouřek a srážek líp pro Čechy
F4
Ano, jen vichr a nějaký cípek ničeho, to střední Morava jede jiné bomby oproti jižní. Pokud doženeme dneska alespoň Vás, budu spokojený.
ota
Zaliti ti preju..
Jinak mi ale neni 10 let, aby me tu proroci uplacali nejakou lzi nebo polopravdou ..to sorry.
logitech tu psal o tom, ze ve vych.cechach nebude nic..Ze se to rozpadne..tys ho v tom podporoval.. , ačkoli bouřky ve V Čechách byly, celkem slušné, stále jste nebyli schopní říct, mýlili jsme se, bouřky do V Čech došly a žijí dál..
Chlap by mel umet uznat svuj omyl..
Ted toho muzem nechat..
Tak at vam tam spadne co nejvic!
Straky
jo takže když uvidíš na blitzortungu výboje tak je bouřka ikdyby svítilo slunce. ??
chlape sakra stačí kouknout z okna pak následně určit co se venku děje. a pozor teď to přijde ... uvidíš blesk a řekneš si aha bouřka a zahřmí .....
koukneš na detekci blesků ale tam žádný výboj neni... usoudíš tedy že je venku krásně a půjdeš ven nice. naprosto brilantní..
kdyby jsi bydlel vedle mě tak jo. ale když bydlíš 300km v prdeli tak určitě vidíš jak tady je prostě spoléhat se na modely a detekci je fakt k ničemu....
a nebo máš teleport a normálně jsi tu u nás byl teď tady píšeš jak tady je....
musím ti pogratulovat jak si chytrý....
ale co nechme toho. říká se že moudřejší ustoupí takže ustupuji...??
U nás stále prší ale už to trochu slábne, za dnešek máme zatím 11,4mm. Na květen je docela zima, teplota je jenom 3°C, takže je možné, že by se do toho mohla objevit i nějaká sněhová vločka. Bouřky, které postupovaly od jižních Čech přes Vysočinu, Moravu tak teď už ve Slezsku slábnou a postupně se rozpadají ale byly to velmi slušné bouřky.
Kamera ve Vítkově zaznamenala krásný blesk.
Kokos342
Ty si vážně Kokos, viď..
Kdybys chápal souvislosti tohoto vlákna v době, kdy šly V Čechami bouřky, pár příspěvků nazpět, tak já jsem naopak dvoum místním vědcům, co do aleluja nejdřív tvrdili, že do V Čech se bouřky nedostanou, že chcípnou, když se tam dostaly a stále byly živé, tak to stále popírali..atd, atd..chtěl tím říct, že tam jsou..a že jsou dost slušné..
Ten příspěvek směrem k tobě byl ironický..Přeloženo, říkal jsem jím těm dvěma, že tam bouřky dorazily a stále byly aktivní, protože přispěvatel Kokos432 na ně právě kouká z okna..
Už tomu rozumíš..?
Samozřejmě, že jste dnes ve východních Čechách bouřky měly.. a solidní..Dokazují to radarové snímky, data z detekce blesků..atd. Kapiš to..?
ota
To ne já, ale karma..Ne za nesouhlas, ale za popírání, překrucování skutečností..
No, tady momentálně +5stC, jemně prší, sníh v nedohlednu..naštěstí
Frnda
S vodou nedám pokoj, dokud ve Vltavě nepoteče alespoň 200 kubíku za sekundu a Berounce 50, tedy to, co by tam také v půlce května téci mělo a dokud se spodní vody nedostanou alespoň na normální stav. Ale dnes opravdu paráda, za odpoledne 31 mm a stále prší, teď jen doufat, že nedorazí mrazík, všechno je to ale vlhké, tak by to snad takovou paseku udělat nemuselo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.