já sem z toho taky volaký zmatený. Právěže očekávám příchod fronty od SZ, ještě bych i očekával předfrontální bouřky, ale co jsem nečekal je to, že se sem od jihu nasune déšť. Teď tu začalo lehce pršet, ale vypadá to, že by to nemuselo skončit u krátkého a lehkého deště.
To je teplá fronta a teplý sektor.. To podstatné pro nás, srážkově i bouřkově se nachází teprve na německo-švýcarském pomezí, kde vzniká vlna silných srážek a intenzivně tam už i bouří.. Nabírá to SV směr St fronta jako taková je ještě nad Z Evropou..
aura333 Já bych se se závěry neunáhloval..Když to nad Čechami zesílí ještě a pobude to tu, jedině dobře..Ale.. Na švýcarsko-německém pomezí vzniká pásmo výrazných srážek a bouřek se směrem na SV.. A to by večer mohlo být v ČR ještě myslim dost zajímavé.. Zatím jsme stále ještě v teplém sektoru, vane nám tu J až JV vítr..
Petr11 To se ještě fakt neví.. Na výrazné studené frontě může klidně bouřit i při +10, +5 st C..i nižší teplotě.. Ale když nic, tak srážky by z toho mohly být pěkné a vcelku plošné.. Ale,ale, co pak se to tvoří červeného nad Milevskem..hmm..?
Výborně, pod Prahou to bouří a směr to má velmi dobrý, dokonce přímo na nás, to už tu dlouho nebylo. Už se také hezky rozpršelo, dnes radar nefejkuje, to je dobře.
No vida, bouřky..a kliďopíďo si narostou i v pásmu takových nijakých vrstevnatých srážek pod dekou vysoké a střední oblačnosti.. Zapomeňte na pravidla, jsme v Čechách A hlavně je tu výrazná studená fronta.. I v Hradeckém kraji to naskakuje..tam ale měli od rána slunce a teplo..
Dneska to nebude o tom jestli je zataženo nebo, tohle je úplně jiná situace na vzniky bouřek, budeme se nacházet na rozhraní velmi studeného a teplého vzduchu a víc k tomu není potřeba