Diskuse o počasí Ochlazení a vydatné sněžení 11. a 12.května
Ondris
Podle mě to buď vyjde takhle nebo vůbec. Je to k nasrání, že se odstěhuju na jediný místo z těch všech kam jsem přemýšlel, že půjdu a zrovna všude jinde má napadnout 15-30cm ...i na tom blbým Zličíně, kde jsem bydlel předtím
Rezna85
Žďár je od nás sice nedaleko, ale 30mm jsme nedostali ani náhodou...tak možná 15-20mm dohromady. Vtipný je, že i v Praze jsem si užil každou zimu víc sněhu než teď na Vysočině...čekal jsem, že aspoň těch 15-20 čísel spadne každý rok, ale tohle je tristní. Maximum 8-9 čísel a ještě z listopadu.
Prady
Na Zličín jste nadával, teď taky nejste spokojen. Kam se budete stěhovat dál?
Prady: No já už mám taky samozřejmě dávno vyměněno za Letní ... však si to měním sám osobně na parkovišti před barákem. Pokud nemusíš zrovna někam jet v Pondělí navečer - Úterý ráno, tak to neřeš ... Dříve bude jen pršet a po ochlazení v Úterý už je oteplení, takže to stejně rychle roztaje. Takže to bych vůbec neřešil. No a pokud by přišla opravdu nějaká horší kalamita, tak co ... Snad se ten den bez auta obejdeš, ne?
Ono optimistický ve srážkách je jen GFS, který je značně nadhodnocuje. Naopak ICON dává plošně mezi 10-15 mm a někde i pod 10 (a to i v Čechách) a sníh skoro nikde z nižších poloh. Takže si myslím, že ten ICON se možná probudil jako první a ostatní jen srážky uberou podle něj.
Je to skoro pokaždé, kdy i třeba drží stále stejný stav a až 24 hodin předem se to dost změní.
Takže jsem spíš pesimista, abych mohl být případně příjemně překvapen.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.