Diskuse o počasí Ochlazení a vydatné sněžení 11. a 12.května
Storms
No dle charakteru a rozložení srážek v Aladinovi se dá odvodit, že to začne bouřkami, které se slijí a vytvoří plošné pásmo. Zatím je to nad JZ Německem.
palma
Něco neobvyklého s tím oteplením na víkend? Když to zůstane pod 20, tak to jde. O srážkách si iluzi nedělám.
Ursus
Co to je proboha? Taková ďusa.
aura333
Sneznik..Kazdej je nekdy nastvanej na pocasi, skoro kazdymu nektery roky nebo obdobi nezaprsi, jak by si predstavoval.. A kazdej to sem v nejaky forme napise, povzdechne si nebo si postezuje.. Kdyby to mel mit kazdej jako zaminku k opusteni webu, ze si tu lide na sucho stezuji,tak uz nas tu 2/3 nejsou.. Mame nad tim jasat..?!
A ano, loni na tom Morava byla o mnoho lip nez Z, SZ nebo tady JZ Cechy..
K tematu.. Prijde mi, ze ta jizni vlna jde brzy..snad to jeste Alpy trochu seknou, doufam.. Naopak mi prijde, ze od severu to nema zatim moc velkou dynamiku..silu, protlacit se dal k jihu..
No jsem zvedav, co to vyvede.. Vsem preji aspon nejake, pokud mozno bohate srazky!
Moje jediná šance je na předfrontální bouřku kolem 14hod., ale i když mě to trefí, tak víc jak 5mm z toho nevyždímu, pásmo nádherných srážek z Čech tady bude samozřejmě končit, bude z toho jen vítr a zima, riziko požáru vysoké na 4. stupni, zatím teda krásná mlha jako na podzim, no těším se na ty teploty přes 20, které dnes i u nás být jednoznačně měly a na sluníčko dopoledne.
F4
Sucho. Polní cesta.
Pole vypadá třeba takto: (nevím, kam se obrázek zařadí)
Jako, samozřejmě, vybral jsem tak, aby bylo sucho vidět, ale kukuřice, vojteška za čtrnáct dní vůbec neprostly. Co zatím jde, je obilí, to se zapojilo a už su drží mikroklima, ale taky je vypraskaná půda.
Přijde mi, že jsem dlouho neviděl takový rozdíl mezi předpovědí aladinu a radaru, vždyť na radaru je déšť skoro podél celé jižní a západní hranice, aladin má namalován jen úplný severozápad.
Jinak kdyby vyšla předpověď, bylo by to moc pěkné, na hodně místech by to bylo velmi vydatné.
Já teda nevím, k čemu tahle fronta je - jo radar tam od jihu maluje nějaké srážky - včera to pásmo bylo podobné a napršelo 0,1 mm. Zato je sice stále krásně polojasno, ale ten vichr - možná nás to chce pořádně předsušit, abychom pak byli líp připraveny na ty velkolepé srážky na frontě. No už se žene nějaká oblačnost takže to nehrozí s takovou ani předfrontální bouřky.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.