Diskuse o počasí Bouřky 28. a 29.4.2020
No tahle předpověď se mi začíná líbit .... 102mm srážek do příštího pátku. Snad to vyjde... https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/vysoc...
Je zajímavé sledovat komentáře, že 100 mm za 3 dny je super (s tím naprosto souhlasím). Názorná ukázka toho, v jak zoufalé situaci jsme. Dříve už by člověk namítal, že to zavání povodněmi.
Úterní bouřky jsou daleko. S ohledem na teploty je pravděpodobnější dosažení letního dne než výskyt plošných bouřek. Tím neříkám, že se žádná bouřka nemůže objevit.
Právě jsem chtěl založit téma na bouřky,ale koukám že mě někdo předběhl.Situace zatím vypadá poměrně zajímavě.Bouřky by se mohly od úterka tvořit v který koliv den.Ještě by to chtělo trochu opravit tohle téma aby to dávalo smysl.
Vypadá to, že bouřky příští týden budou, GFS s tím počítá už několik dní. Důležité je, že nebude moc vysoký střih větru - bouřky tak sice budou lokální, ale může při nich napršet více a nebudou doprovázeny moc silným větrem, takže by to mohly být takové pěkné (u nás první) jarní bouřky.
Bude to mit, aspon od utery do ctvrtka vyraznej denni chod oblacnosti.. Vetsina srazek bude konvektivni, nekde muze spadnout hodne, nekde skoro nic.. Kde to kolik bude modely ted predpovedet neumi.. Proto jsou ty vystupy kazdej jinej, se srazkama hejbou sem a tam.. Na presnejsi predikci bych si pockal do pondelniho vecera..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.