Sněžník To že někde v Brně nefouka, neznamena, že v ČR nebudou bouřky, lidi pokud máte IQ houpaciho koně, nesdilejte svoje myšlenky, Děkujeme. U nas už budou nárazy přes 70km/h a ta fronta mi nedělá moc dobře teda. Do toho Vašeho Brna to ani nedojde, ani vítr tam nechce. Já se mu teda ani nedivím.
Sněžník Ano, čekáme, šance je, a malá není, sice nás to Severnější kde mají průtrž a blesky minulo, ale to neznamená, že z té spodní sql nebude žádný blesk Navíc je ještě čas, ta sql měla být okolo půlnoci někde v půlce ČR.
Odrazy se sice červenají, ale bouřkám se nějak nechce, ale stále je čas, může se to projevit kdekoliv. Vichřice Yulia je už prý o něco silnější než Sabine. Tak uvidíme.
Tady se 3x zablýsklo, ale detekce nezaznamenala nic... Ale obloha se krásně modře rozsvítila A průtrž taky pěkná, takováhle bouřka by se za sebe nemusela stydět ani v létě
No jedná se jen o chvilkovou smršť, která ale na rozdíl od léta projde celou republikou. A úspěch je, že pršelo i pod horami, i když k těm původně předpovídaným úhrnům to má stále daleko. Je jasné, že to nejlepší je v Německu nebo Polsku, vždycky to tak je. Jinak na hranicích Německa a Polska dnes přecházel okluzní bod, proto tam mají nejvydatnější srážky jak na teplé, tak na studené frontě, které vlastně postupně splynuly v okluzi. Bouřky mimo ČR.
Já zase vidím, že Český radar nadhodnocuje, podle wetteronline radaru tam kde je v čr zelená (Votice až Žďár Nad Sázavou) vůbec neprší, a s blesky to taky nevypadá nadějně, v Polsku měli lepší instabilitu, proto v Česku skoro nic.
Fstorm Na tom Slovensku to bouřky asi nejsou ta linie byla ve 23:50 tady u nás bleskově nás to přeskočilo spadlo pár kapek začal fičák a ochladilo se o 6°během 10 minut aktuálně mám 9,2°
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.