Zítra se mu hohou ojediněle objevit bouřky s další tlakovou níží jménem WILTRUD která k nám přinese opět silný vítr a někde třeba i vichřici hlavně v Německu a Lucembursku.
V ČR je taky vydána výstraha na silný vítr s nízkým stupněm nebezpečí.
Něco se asi objeví, počítá s tím i ČHMÚ a uvidíme co Estofex.
Diskuse o počasí Bouřky 21.2.2020
Zimni bourky byly vzdy u nas jevem velmi vzacnym..a vyskytovaly se v podstate vyhradne na opravdu vyraznych studenych frontach.. Letosni zimu-nezimu se bez diskuzi vyskytuji o dost casteji (a to nemluvim o zap. Evrope, kde jich maji jeste podstatne vic..) a to i na mene vyraznych st. frontach i na podruznych st. frontach.. A pokud chces silnym prehankam s bleskovymi vyboji rikat jinak, nez bourka, tak prosim, jak je libo..
Straky
jev velmi vzácný velmi vzácný jev je u mě HP supercela s 20minutovým tornádem a kroupama přes 10cm, na výbojích v zimních přeháňkách není nic velmi vzácného. Každý rok se směrem k horám dají několikrát za zimu pozorovat výboje a je jedno jestli je zima taková nebo maková, no jo, vy máte sirky, my hold větrníky
PatrikMO
Ano, zimni bourky jsou vzacny jev, letos je jich proste vice, s tim nehnes.. Placej si co chces a bourkam rikej treba majovy dest.. Ja se od tebe fakt nenecham zatahnout zas do ,,diskuze,, o nicem..
Edit:
Jak prosimte souvisi sirky (ktery uz se mimochodem davno v Susici nevyrabi..) a vetrniky s timhle tematem o bourkach.. ??
Docela by mě zajímal ten jeden výboj ráno po půl 7. Musel být přes celou délku té přeháňky, když takovou "ránu" slyšeli všichni v Milovicích, Čelákovicích i v Praze. I já při snídani, vč. pěkného zablikání. A bouřka to nebyla, byl to jeden jediný výboj a konec...
A trochu mimo toto téma: v Prostějově se dnes krásně projevuje závětří, všechno se před příchodem rozpadne, aby se to východně zase objevilo. To nesnáším.
Dneska ráno jsem zahlédl blesk, hrom přišel hned poté, velmi silná rána.
Nejspíše opravdu hodně blízko
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.