Diskuse o počasí Bouřky 10.2-12.2.2020
logitech
Ne, má to jasnou rotaci, navíc se obec Rohozná v době přechodu nacházela na J konci radarových odrazů, v místě, kde se obvykle vyskytuje cyklonálně rotující vzestupný proud a s ním spojená mezocyklona, která se zrovna u této obce vytáhla až na zem a způsobila tak velké škody. Chtělo by to možná data z dopplerova radaru, ale podle radarových odrazů se tam ta mezocyklona skoro jistě vyskytla.
A už je zase bouřka
I já dnes zažil dost, ráno když jsem razil do školy do Třebíče, uchvátila mě mohutná oblačnost, jednalo se o SC co šla od Plzně a dále až na Slovensko, v Třebíči behem 10 minut kalamita, dohlednost tak do 20 m, úplná tma jak v noci, vše ve sněhu 1-2 cm úplně všude a drželo se to, no pak to popošlo dál k elektrárně a asi 5-6 blesků si bouchlo do rozvodny, a já tu v Dukovanech čekám na první bouřku letoška a já byl ve škole, tolik vzteku jsem měl. každopádně zase všechno ve sněhu, každopádně zimní sněhová SC s blesky a dokonce se mi i zdálo jakoby se pokoušela o trombu, a odpoledne už to bylo většinou ve sněhu, prostě tak 5 min. vánice, vypadalo to nezkutečně... a teď přijela máma z práce a prý v autě viděla blýskat se od Slovenska/Rakouska, kde je teď velmi silná bouřka. Za mě celkem dobrý
Ondráš
Naprd no ráno nás ta bouřka minula, ale hromy jsem slyšel. Přes den kulové až přišla záchrana v 6 večer rozpadlá bouřka u Olomouce a tady pěkná 15min. sněhová vánice.
No když vidím co zase vzniklo na západě, tady na to máme smůlu.
Vypadá to že i dnes se asi ještě nějaké blesky objeví i když Ventusky už nevidí nic.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.