Treba vydržať už len dnes aj zajtra, aby sa búrky na východe upokojili!!! Napr. na Ukrajine sú búrky aj 48h bez prestávky, s krúpami nad 5mm, toto mestečko na webe http://www.freemeteo.com/default.asp?pid=20&la... je asi 70km východne od Uzhorodu, a uz aj v Uzhorode sa blíska, aj tu u mňa v Košických Oľšanoch!!! Budúci týždeň nastane pekné počasie, len kto vie, že do kedy to vydrží!!! Ci sa nestane toto, ze cez tyzdeň v práci sa budeme potiť, bude, a či potom cez víkend sa nebudeme nudiť, kvoli , ale neviem ako bude na budúci víkend. Napr. www.freemeteo.com v košickom kraji očakáva do piatku pekne, ale ako bude v sobotu--nemá to ešte tie infa k dispozícii!!! TAK SA OD PONDELKA TESME NA AZ , POOBEDE NA SEVERE MOZU BYT OJEDINELE AJ . TEPLOTY OD 23 NA SEVERE DO 32 NA JUHU!!!
Diskuse o počasí Neuveriteľné búrky, zbláznené počasie, krúpy, povodne, nedá sa to vydržať!!!
ved to je jasne ze do utorka bude pekne ale štradu a štvrtok ojedinele a piatok miestami prehanky a burky tak neviem neviem
To www.freemeteo.com je hrozný server. Díval jsem se tam na Mnichov a měli tam úplně špatné počasí - měli tam nakreslonou bouřku, přitom tam bylo jasno. Neřídil bych se tím co tam píšou.
Neuvěřitelné bouřky nikde vážně nejsou - jsou jen silné a to v létě bývají
Anonymní
http://freemeteo.com/default.asp?pid=15&gid=28...
VED JE TAM JASNO!!! KDE MAJU NAKRESLENU BOURKU???
To www.freemeteo.com je hrozný server. Díval jsem se tam na Mnichov a měli tam úplně špatné počasí - měli tam nakreslonou bouřku, přitom tam bylo jasno. Neřídil bych se tím co tam píšou. To www.freemeteo.com je hrozný server. Díval jsem se tam na Mnichov a měli tam úplně špatné počasí - měli tam nakreslonou bouřku, přitom tam bylo jasno. Neřídil bych se tím co tam píšou.
Ze samotné podstaty věci vám nikdy žádný server pro předpověď počasí nemůže poskytnout 100,00% úspěšnost v hádání budoucnosti. Mohl jste natredit zrovna na situaci, kdy to té předpovědi nevyšlo, a to se vám śtane úplně všude i u ČHMÚ. Záleží také na tom, zda jste se díval správně na Mnichov na aktuální situaci, je tam uveden i konkrétní čas a hlášení pochází z meteostanice.
ptomes
To nebyla předpověď - to bylo aktuální počasí a to musí vědět každý - právě v tom je ten server špatný - nedokáže správně uvést ani aktuální počasí natož předpověď.
mirko 15 rokov kosicke olsany
Bylo to tam odpoledne.
freemeteo ako aj dalšie .com stranky su na jedno kopyto. Ten automaticky system ktory nahadzuje všetky tie kydy nevie ani sám čo nahadzuje. Neriadne sa nejakymi hovadinami
Mirko a co je na tomto pocasi blaznive?Co sa neda vydrzat?Pocasie je NORMALNE a TAKE AKO MA BYT!
To nebyla předpověď - to bylo aktuální počasí a to musí vědět každý - právě v tom je ten server špatný - nedokáže správně uvést ani aktuální počasí natož předpověď.
V tom případě zjevně neumíte ani číst a vnímat, co tam bylo napsáno a v jakou dobu. Informace z meteostanic mohou mít v některých případech i hodinová zpoždění. Proto se tam ten čas neuvádí jen tak pro srandu králíkům, víte? To, že v Mnichově nebylo jasno, ale že tam byly dešťové přeháňky a možná i bouřka může vidět úplně každý z radarového archivu. Podobně by se daly najít i archivy snímků z družice ohledně oblačnosti a z archivu meteohlášení na wetter.com pro mnihcov. Jinými slovy to vůbec není žádná chyba Freemeteo, ale vaše. Mě neoblbnete.
ptomes
O čem to mluvíš? Proč bych se tě snažil oblbnout . Hodiny si prohlížet umím. Že se mi ten server nelíbí a je to jen nevkusný překlad je můj názor. Ještě mi vysvětli, kde berou předpovědi? Žádný čech na tom webu podle lámané češtiny očividně nepracuje, takže, kdo jim může sestavovat předpověď? Zřejmě nějaký Američani, kteří ani neví, kde je Šumava či Krkonoše.
ptomes
O čem to mluvíš? Proč bych se tě snažil oblbnout .
Protože jste psal, že v Mnichovně bylo jasno. V radarovém archivu a hlášení na Wetteronline.com, kde je jasně vidět oblačnost, déšť a snad i ta bouřka. A to jsou pro mě relevantnější a důvěryhodnější zdroje než nějaký internetový anonym.
Hodiny si prohlížet umím. Že se mi ten server nelíbí a je to jen nevkusný překlad je můj názor.
To samozřejmě. Mně se ten překlad taktéž nelíbí, jelikož studuji anglistiku a překladatelství, tak mám na toto poměrně jazykový cit.
Ještě mi vysvětli, kde berou předpovědi?
Zřejmě podle globálního systému založeném na GFS. Myslím, že tam bude krok sítě, resp. rozlišení menší než 20 km.
Žádný čech na tom webu podle lámané češtiny očividně nepracuje, takže, kdo jim může sestavovat předpověď?
Automat. Tak jako na všech podobných službách. Snad jste si proboha nemyslel, že je v lidských silách 4x denně sestavovat předpovědi na více než 50 tisíc míst po celé zemi. Není. I tak je to ale leckdy přesnější a lepší orientační prognoza než předpověď meteorologů způrměrovaná pro celou republiku a jeden den. Tam je to po 3 hodinách.
Zřejmě nějaký Američani, kteří ani neví, kde je Šumava či Krkonoše.
Tak to je snad to úplně poslední, čím bych na vašem místě argumentoval, protože ty předpovědi jim vychází většinou lépe než regionální Aladin pro Českou republiku.
Mimochodem, sledoval jsem desítky takových služeb roky pro mnoho míst a došel jsem k závěru, že pro naši republiku a okolí se vyplatí řídit převážně oficiálními aktuálními předpověďmi ČHMÚ na teletextu ČT anebo serverem Foreca.com s velmi dobrou předpovědí až na 10 dní.
ptomes
Na regionální předpověď ALADIN nedám dopustit,je pravda že předpovědi srážek nevyjdou někdy zcela přesně nebo nevyjdou vůbec,ale to se stává většinou v období bouřek kdy je předpovědět bouřku a úhrn srážek pro danou oblast složité i pro ty nejskušenější meteorologi.Pokud chci vědět jaké bude v nejblišších hodinách počasí nekoukám na vaše uvedené servery ale kouknu na portál DIVOCH nebo na wetter.com kde omrknu družicový snímky, Německý radar srážek ,pak to srovnám s ALADINEM a 70% předpověď je na světě.Uvedený TELETEXT CT je velice dobrý a koukám na něj taky,ač se to zdá málo pravděpodobné tato psaná předpověd jim vychazí s přesností jak Švýcarské hodinky. To znamená že ČHMÚ a Wetter.com jasně bodují a jsou u mně na 1 místě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.