Diskuse o počasí Ojedinělé bouřky 1.10. a 2.10.2019
Ondráš*
Docela nářez na říjen. Jako čekal jsem dneska slabý deštík a místo toho byl silnej déšť, asi 25-30x se blýsklo, párkrát zahřmělo. Akorát to teda dost foukalo, což obvykle při podzimních přeháňkách a bouřkách bývá, takže špatně se určuje množství srážek. Přes 5mm z toho spadlo, možná i víc a pořád prší
Tak jak jsem si v létě stěžoval na srážky a množství bouřek, tak podzim překvapuje. Jen tak dál
Tak Ostrava si nyní užívá opravdu velmi teplou a větrnou noc. Nyní mám venku skoro 18 C a v nedalekém Mošnově se teplota nyní dostala až k téměř 20 C. Velmi teplý vzduch se silným větrem opravdu umí v naší oblasti divy. Na bouřky to u nás příliš nevypadá. Něco by mohlo dorazit zítra před výraznou studenou frontou v dopoledních a odpoledních hodinách, ale třeba počasí překvapí podobně jako 9.9. ,kdy se za podobné situace vyskytly velmi pěkné bouřky na Moravě a ve Slezsku.
Celkem dobrý soulad s dopolední předpovědí modelu ICON: https://www.facebook.com/inpocasi/photos/a.1769151... - bouřky jsou aktuálně hlavně severně od Prahy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.