Tak přímo nad námi se vytvořila lokální bouřka, tolik Cg úderů ve vzdálenosti kolem 100m už tu dlouho nebylo, srážek ale bude jen trochu, trvalo to chvilku. Každopádně zajímavý zážitek.
Tak u mě sice bouřka není, ale zato mezi Žermanicemi a Českým Těšínem je taková nádherná kovadlina. Dnešní maximum se i u mě přiblížilo až k 32 C a dnešek se stal nejteplejším dnem letošního srpna. Paradoxně, ale může zářijové maximum být vyšší než srpnové. Nyní už k bouřce. Od vyfocení bouřka nabírá na rozměrech a pěkně z ní hřmí. Jsem zvědav jestli se dneska nevyskytne bouřka i u mě podmínky jsou evidentně mnohem lepší než v úterý nebo ve středu, ale u mě se zatím jedná spíše o orografické boužky než frontální
Prostě se nemůže udělat normální buňka co by vydržela třeba hodinu, tahle bouřková sezona je pěkně na h*vno, za celou sezonu se neudělala nějaká pořádná samostatná buňka co by něco vydržela, furt tyhle 10-minutový přehánky s občasným výbojem, v loni to bylo jiný kafčo
Petr11 U nás taky ještě za tyto dny nebyla ani jedna bouřka. Alespoň dneska už to vypadalo, že přijde bouřka, ale jen se na celé odpoledne zatáhlo a všechno se nám vyhnulo. Dnes jsem omylem klepl do srážkoměru a naskočilo tam 0,3 mm, takže nemáme 0 mm
Hurec http://www.tesinsko.cz/webcams/nadrazi Uživatel jménem dawe by měl nyní dostávat celkem solidní srážky, alespoň z mého pohledu se zdá, že se na něj žene celkem pěkná bouřka PS: Tak ne těsně před Č-T se rozpadla, takže i z webkamery je krásně vidět, že tohle stěží dá 2 nebo 3 mm u daweho.
Takže asi desetiminutová přeháňka, která pokropila prach a vzápětí to všechno do deseti minut oschlo, takže palec dolu.. alespoň že tu máme jen 21,7.. teď aktuálně, ale vlhkost je pořád vražedná ..75%, taky aktuálně...