Tak jsem se nemýlil, německé radary potvrdili v té bouřce od Norimberka rotaci..slabší supercela.. Jinak to z jz rohu Bavorska má dobrý směr,.Má to dorazit až v druhé půlce noci..k ránu..
Třeba ještě něco přijde z Německa,u nás je to letos nejlepší na bouřky za poslední 3roky.Minulý týden ta bouře s bow echem určitě nebyla vrcholem sezony,jen větší blýskavice.Zatím největší bouřka s přívalem a krupobitím tu byla 6.6.
U mě opět 0mm a už nic nebude fouká tu vítr od severu a to je vždy konec bouřek. Tahle bidnou sezónu jsem ještě nezažil v bouřce tu bylo max 12mm srážek letos.
aktualne se zda ze bourky si rekly ze vse pujde na Plzen, momentalne probiha za tuto noc uz bourka cislo tri a pul a asi ne jeste posledni. Oproti minule nedeli jsou vyrazne slabsi ale tahle posledni uz celkem blejska solidne.
dawe Dnes už nic nebude, i ze žlutých odrazů sotva kape. Zítřejší přechod TN se může snadno zvrtnout a všechny srážky spadnou o 100 km vedle, snad to ale bude tady.
Už to počasí nemá cenu sledovat.. další fiasko,podle aldainu do rana mělo byt minmálně 15 mm,výsledek 0,5 ted ze zelenych odrazů sotva kape.. uvidíme co dál,ale moc toho zatím nečekám,ikdyž na tn.cz mají deštivý týden
Tak jsem se včera skoro o půlnoci vrátil od Ostravy, dobrá zpráva pro Daweho, projel jsem i Těšínem, krásně zeleno, zalito tam máte..závidím, i žampiony jsem na louce našel... při příjezdu do Kladna jsem sledoval světelné divadlo, plus moc pěkný vichr na dálnici, házelo to i při osmdesátce... plus větve na místní silnici.. dneska po ránu sleduju hezký deštík..celkově spokojenost, A jak jsem předeslal, zítra je 20.8. mám narozeniny, tak bude hnusně. těším se na víkend, snad si spravím náladu.
Během odpoledne začne v oblasti alp docházet k vývoji konvekce s níž budou spojené i bouřky, které podle nejnovějších výstupů modelů budou postupovat na severovýchod a měli by zasáhnout Moravu a západní Slovensko. Avšak bouřková činnost bude postupně slábnout, takže na severu by nemělo pršet vůbec. Situace je komplikovaná takže model Aladin může mít v předpovědích trochu zmatek. Zdroj:ČHMÚ
Nechápu předpověď od ČHMÚ, píšou že mají srážky ústavát až později odpoledne a večer ale ustaly už teď, prosvítá u nás slunce a z těch zelených odrazů neprší...