Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky od 19.8.2019
Přesně jak jsem psal. Bude všechno záležet na hodnotě cin, a jak to ta fronta prorazí. Pakliže ano, máme se na co těšit
Martin Nebola
V noci bude bouřek poměrně dost.Jenom mi vrtá hlavou co předpovídá model COSMO na zítra odpoledne.
Už v tuto dobu se v Německu vyskytují silnější bouřky.
Predators 2
No na to že má být celkem chlado, tak další silné srážky. Jsem zvědavej. Je to rozhraní, tak je to těžký předpovědět. Ale i tak něco asi bude. Model cosmo je dost přesný ??
"Pozor! Na západ našeho území z Německa postupují dle očekávaní silné bouřky! Mohou je doprovázet silné nárazy větru, přívalové srážky i kroupy. Aktuální blesky v Německu zachycuje snímek od Blitzortung.org - bouřky jsou elektricky velmi aktivní. Na buňce v Bavorsku je dokonce radary detekována rotace a může jít o supercelu. To, že neplatí oficiální výstraha ČHMÚ pro západ našeho území je v takové situaci nepochopitelné - v Německu těsně u našich hranic mají výstrahy s velmi vysokými stupni nebezpečí. Situaci sledujte na radaru a buďte opatrní" klasika od ČHMÚ
NesQuiK
Nedávno jsem na to diskutoval s CHMI na FB, no pokud při bouřce nad ČR nejsou extrémní počty výjezdů hasičů, velmi vysoké úhrny srážek, a jiné nebezpečné jevy, výstraha nebude Takže výstraha prostě nebude, i když bouřky dorazí... Protože ani model nemaluje nějaké extrémní projevy
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.