Jen dnes by se mohly zejména na Moravě a ve Slezsku vyskytnout ojediněle až místy na okluzní frontě bouřky.
Pravděpodobně to nebude nic moc, ale sem tam se může vyskytnout i silnější liják i bouřka pravděpodobně úplně bez krup čili by je neměly doprovázet nebezpečné jevy.
Již v těchto chvílích se ojedinělá bouřka vyskytla v Královéhradeckém kraji. Během dne by jich mohlo přibývat.
Diskuse o počasí Bouřky 16.8.2019
Tak situace se rychle mění, na s. sv. vznikají velmi silné bouřky a doprovází je přívalové srážky a kroupy.
Již teď je to předpověď bouřek místy a ne ojediněle. Já jsem teď ve Val.Mezu a chvílemi tu taky pěkně sype, ale ještě bez bouřky a na tom severu sv. je to teda masakr.
To je klasika od ČHMÚ výstraha žádná a takové bouřky a lijáky
Tak dneska u mě spadlo 9 mm srážek, takže bych řekl, že to v Ostravě bylo zcela v souhladu s předpovědí a ty bouřky nebyly moc silné. Jedna silnější se vyskytla až teď večer u Vratimova. Vyskytla se dneska 1 slabší bouřka a 1 vzdálená silnější bouřka. Opravdu nevím, co na tom bylo velmi silné. Dneska vydat výstrahu, tak by byla výsměchem. 1 naprosto výjimečná silná bouřka, která se navíc udržela 20 minut opravdu není na výstrahu. Jediné, že měly uvést bouřky místy a ne ojedinělě. Ale dá se říct, že ještě relativně zavčasu napsalo ČHMÚ, že se bude jednat o bouřky místy. Celkem za tento týden mám 43 mm a za srpen 88 mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.