Dneska byly na Moravě skutečně dobré podmínky pro stacionární jednobuněčné bouřky. Zítra, pozítří a popozítří to bude ale mnohem zajímavější. Snad se objeví silnější bouřky i v Praze a okolí, měly by... Bouřky jistě způsobí škody, ale aspoň se naplní vodní nádrže.
Sněžník I u nás smazal značné množství srážek ale aspoň tolik bouřek nebude myslím že ta vysoká výstraha je zbytečná liší se to výrazně ty výstupy nejnovější bohužel ubral dost srážek pro J Česka
Model ALADIN srážky do 28.7.2019 do 6 UTC (8 SELČ) -- předpověď z 26.7.2019 12 UTC
Model ALADIN srážky do 28.7.2019 do 6 UTC (8 SELČ) -- předpověď z 26.7.2019 6 UTC
Ještě vydržme na noční a ranní aktualizaci třeba to opět vrátí, ale pro nás to vypadá od rána skvěle do oběda pak nevím no nic moc, ale zase budou řádit jinde.
Další nářez asi v že soboty na neděli a v neděli večer.
Sněžník A také Zlínsko bude na tom dobře a my také utřeme koukl jsem na meteogram Pelhřimova a moc srážek tam nevidím a přitom je takové sucho proboha byl jsem v Jihlavě a tam je to ještě extrémnější už i listy se tam sypou tohle dříve nebývalo
To že se změnil jeden výstup, tak tu někteří úplně přetočily z optimismu na propadák? Lidi, ono to stejnak bude vypadat jinak, než jak to modely kreslí, jen to dává tušit že budou silné bouřky.
Já se nestačim divit.Podívejte se na zítřejší CAPE pro střed naší republiky.Odpoledne sotva 300 a z toho se mají vytvářet velmi silné bouřky.Ráno dokonce hlasí bouřky na Moravě přitom CAPE na 0.Bouřky určitě ale nějaké budou.Střih větru bude dostačující.Já jsem tohle ještě nezažil aby se dala výstraha na velmi silné bouřky a byl tak nízký CAPE.Nejhůř to ted vypadá pro S Čechy.
Já nechápu, jak může být takový malý cape, když ted tolik dní po sobě svítí jen slunce a atmosféra je prohřátá, vždyt tam musí být víc energie než ukazujou modely..
NesQuiK Cape přece není jen o tom, že je teplo a svítí slunce...to se tu zas člověk dovídá věci. Škoda, že jsem teď mimo Česko, vypadá to na zajímavou situaci, i když takových už bylo a co z toho.
Fstorm Díval jsem se na to taky jak si poslal tu fotku a tady nad nama sa to rozpadlo, jinak zítra to tu pojede bude jedna za druhou zítra tomu věřím moc aj u tebe a všude kolem taky už sa těším na tu hitparádu přeju to všem