Diskuse o počasí Intenzivní bouřky 26. až 31.7.2019
Predators2
A u mě je jaká pravděpodobnost výskytu včera mě překvapilo že u nás byla jen přeháňka a přitom obloha vypadala jako na bouřku+bylo velké dusno zajímavé že nic nebylo dnes to na bouřky zatím u nás nevypadá teda je čistě zamračeno jako na podzim a chladno přitom Aladin počítá odpoledne a večer s bouřkami i In počasí počítá odpoledne s bouřkou
Yurri
No koukám na to to snad nemyslí vážně http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/v... určitě bude zase prd vždyť už to víme jen 1.července to odpovídalo té vysoké výstraze myslím dokonce to vyndalo strom i s kořenem nad Olešnou
Dneska je ten vzduch teda řádně vlhký. Doufám, že z toho něco bude i přímo v Ostravě, protože si připadám jak v pralese, kde spadne za měsíc 200-300 mm srážek. 75 % při 25.2 C je teda řádná síla. A 1. vlna bouřek mě přeskočila a směřuje na SLovensko.
U nás je aktuálně velká oblačnost s kovadlin nad Beskydy a přeháněk, které se rozpadají při cestě na východ. Za takových podmínek toho asi moc nevybuchne. Chtělo by to vznik konvekce na sever od Jeseníku s postupem přes Opavu směrem na Ostravu. U nás s velké oblačnosti teď nemá šanci nic vzniknout. Odpoledne se ale ještě nejspíše vyjasní. Zato na jižní Moravě, kde jste očekávali nejmíň bouřek, tak máte zatím nejsilnější bouřky z celé Moravy.
igor127
Uživatel Sněžník z Brna ráno očekával nejmíň bouřek na jižní Moravě. U mě se začíná vyjasňovat, tak to snad ještě není konec bouřek na Moravě. Něco by mohlo přijít později odpoledne nebo večer.
Sněžník
# 30.07.2019, 07:28
Pro dnešek nejmíň bouřek na jihu Moravy
Padaly u vás kroupy? Protože na radaru byly bíle odrazy nad Hodonínem, tak nevím jestli jste byl zrovna ve městě.
Ahoj všem, jsem zde novým uživatelem, avšak příspěvky čtu denně několikrát...
Mým povoláním je agronom a sledované lokality jsou kolem Lysé nad Labem, Poděbradsko a Kutnohorsko. Pro pracoviště u Lysé nad Labem se opravdu snažím přivolat srážky, ale zatím nám není přáno. Máme sice v zelenině závlahu, ale nic nemá hodnotu deště.
Včera šla od Benátek nad Jizerou pěkná bouřka, ale v Lysé to rezultovalo v jen pár osvěžujících kapek. Nyní 29 stupňů a vlhkost vzduchu 61 %. Modely srážky stále odsouvají, ale kéž by to nynější jádro od JZ z Prahy přišlo až sem.
Tak prozatím se mějte, čus!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.