Dnes to dopadlo v Lipencích přesně tak, jak jsem ráno psal. Vůbec nic se nevyskytlo, jen jedna přeháňka SZ směrem. Na šumavské Kvildě, kde se momentálně vyskytuji, bylo taky kulový. 1 přeháňka nás minula západně, další východně, něco se vytvořilo nad námi a začalo z toho pršet až na jih od nás. Navíc systém, který postupoval od S k nám, již také zmírá a bojím se, že z něj taky nic nebude. Poslední dobou si připadám jak odpuzovač deště...
Diskuse o počasí Intenzivní bouřky 26. až 31.7.2019
U nás v Brně to po vydařené sobotě bylo v posledních dvou dnech slabší, ale i tak počasí nenudilo. Včera nejprve v poledne trochu pokapávalo, ale úhrn srážek zůstal neměřitelný. K večeru nás velmi pomalu obcházela bouřka, kterou jsem uznal samozřejmě jen jako vzdálenou. Report tady: URL
Dnes nás nejprve přešla mírná až středně silná přeháňka mezi 1. a 2. hodinou ranní, která nám tu nechala 0,8 mm srážek. Krátce před 14. hodinou jsem pak z přehrady slyšel 3 hromy z bouřky na severozápadě (bouřka víc blesků ani nevyprodukovala). Hromy byly údajně slyšet až sem do Jundrova, takže jsem opět mohl uznat vzdálenou bouřku. Report i s fotkou mraku naleznete zde: URL
Čekají nás patrně dva poslední dny tohoto bouřkového období, tak doufám, že nějaká bouřka zavítá konečně i k nám do Jundrova.
Tak už to vypadalo, že nespadne ani kapka a najednou se začíná po západu slunce vytvářet konvekce nad Karvinou a už dokonce hřmí,
Baumrtnik
Pořád jsem si myslel že tu nic dneska nebude.Nakonec to dopadlo tak že zřejmě se u nás vyskytla ta nejsilnější bouřka v Česku.Napršelo krásných 32mm.V nedalekém Děčíně lehce i přes 50mm.Za mě tedy velká spokojenost.
Tomas1241980
Celou dobu to sleduji dívám se na webovky u vás a na radar a říkám si je tam přeháňka nebo to je chyba na radaru a po deseti minutách už tam vidím červené jádra podívám se na blitz. a skutečně už je tam bouřka hurá a jde naším směrem od severu.
Dnes tu bylo šílené dusno a kde nic tu nic, ale hydrák hlásí večer bouřky hlavně na Valašsku.
No uvidíme co dál jestli to nechcípne.
Ondráš*
Zatím sice vzniká konvekce, ale vypadá to jako by konvekci něco blokovalo, Možná je to CIN. Pokud do půl hodiny konvekce skončí, tak bych zatím s ničím velkým nepočítal. Může se vyskytnout lokální bouřka. Možností taky je, že to začne s večerem vybuchovat ve velkém a ještě si "užijeme'' divadlo.
Tak kovadlina se u mě zcela rozplizla, takže něco nám tu blokuje konvekci. Takže asi divadlo přijde až zítra, tak nevadí. Alespoň sprchnout by ale mohlo, aby se trochu ochladilo.
Tak za nás zklamání, P6 Střešovice vůbec nic ani jeden bouřkový den. Předtím samozřejmě taky ne. Ochlazení v řádu několika málo stupňů, dneska už to bylo zas nahoře. Zklamání
Ze severu sem sice chodí už několik hodin fronta, ale zatím nás všechno minulo nebo se to rozpustilo
Baumrtnik
Přitom se dá mluvit o velikém štěstí,protože o 3km dál na východ nespadl ani 1mm.
Ondráš*
Ano moje chyba.
V Čechách se odpoledne a večer vyskytovaly poměrně silné bouřky.Naopak na Moravě a ve Slezku spíše výjmečně.Situace se tak po 2 předchozích dnech úplně otočila.
Predators2
Situace se otočila možná tak u tebe. U nás zůstalo vše při starém. Dnes již čtvrtý den této pseudo bouřkové situace a neviděl jsem ještě ani kapku deště, natož bouřku. Dneska už tu silné bouřky být nemají, tak by se mohlo poštěstit. Začínají ve velkém usychat i stromy a začíná to připomínat rok 2015.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.