Klasika, máme večer, 3/4 republiky srážky nevidělo, ale hlavně, že je výstraha pro celou zem. Může se zase zatáhnout, aby se v noci ochlazovalo jen pomalinku. Pec pokračuje a bude pokračovat Bůh ví do kdy. Konec července a takhle mizernou sezónu nepamatuju. Srážky už asi do konce roku žádné neuvidím dle stále se opakujících scénářů.
Diskuse o počasí Intenzivní bouřky 26. až 31.7.2019
Tak dnes konečně zavládla spokojenost - v 17:15 nás zasáhla pěkná bouřka s několikaminutovým přívalovým deštěm a krupkami, poté cca 20 min doznívající déšť. Hlavně v úvodní části byl i pořádný vítr. Ve VM na hvězdárně spadlo 15 mm, o cca 2 km severněji na stanici povodí Moravy to ukazuje 27 mm. Přeji déšť i do dalších míst, hlavně tam, kde je ho potřeba nejvíce. PS. fotka z toho nejsilnějšího.
Aldan
Tak co očekaváš bouřku ještě nebo ne?
Já tedy ano prý se má to v Maďarsku v něco zformovat
https://www.imeteo.sk/clanok/na-zapad-mieri-dalsi-...
aura333
U nás na JZ Moravě a JV Vysočiny je to opět katastrofální sezóna, ja tady zažil letos 1 přímou bouřku se 7mm, a to bylo prosím všechno, pak 1x když jsem nebyl doma a vše ostatní okrajově. Rozlišujte proto všichni nejlépe podle krajů nebo JZ, JV Morava apod., zeměpis byl už na ZŠ, děkuji.
Takže jak jsem tušil nic moc se nekoná, část Moravy zalito a v Čechách prakticky nic. Hlavně, že se tu strašilo jak večer bude bouřit na většině území ČR. Jo ještě něco jede z Rakouska, ale než to dojede do ČR tak to přichcípne, dá to pár mm v jižních Čechách, kde to potřebují z Čech nejméně a to je vše. Takže dnešek ukázkové fiasko. Já vím, že je asi lepší být optimista než pesimista, ale dnes jasně platilo, že pravdu měli ti pesimisté. Vyprahlé Čechy tak suší hubu dál a přeměna v poušť pokračuje. Modely opět něco dávají na další dny a uvidíme jaká bude realita. Nejspíše smutná.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.