Diskuse o počasí Bouřky od 18.7. do 21.7.2019
V Blansku dnes druhá přímá bouřka, ale to nejsilnější nás v obou případech o kousek minulo. První dala 2,3 mm a silné nárazy, druhá už byla silnější ale jen opravdu krátká se 4 mm a velmi silnými nárazy. Zdálo se mi, že mraky při přechodu výrazně rotovaly...
Estofex nic, výstraha od ČHMÚ žádná, nikde ani žádná předpověď bouřek, a to jsou velmi silné a budou způsobovat škody.
Déšť se v Čechách rozpadá, takže by měl být později prostor pro další bouřky. Západně se to zase kupí, je poledne a už se nám tu tvoří možná třetí vlna.
Dnešní den je úplně postavený na hlavu co se týče předpověďi a reality. Pro 1/2 noci výstraha pro celé Čechy a žádná silná bouřka natož aby vůbec něco bylo, teď na Moravě silné bouřky a výstraha nikde. Aladin je úplně vedle a to je regionální model, který by měl být nejpřesnější.
Tady je asi konec světa https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/revnicov/...
Ondráš*
No chápu že když k tobě jdou teď bouřky jak prase tak si říkáš že jsem asi uplnej blb že si stěžuje ale pochop že od 1.7 zde nebyla ani jedna bouřka bouřek máme 5 nebo 6 za rok!!!! a ze srážkama to v nich nebylo dobré navíc jižní Moravu furt bouřky přeskakují a to i část Čech. Já jenom doufám že aspoň jednu bouřku dostaneme ale to jaksi se nestane za rok 2019 máme nejméně bouřek od roku 1904 kdy se začalo toto zaznamenávat.
Sněžník
Ajej to máte smůlu že se vám to všechno vyhlo u nás naopak krásně napršelo spadlo 3.3 mm příjemné schlazení je jen 19 stupňů v půl 10 bylo ještě 24 takže docela slušné ochlazení jinak bouřky už v Čechách nečekám není energie je moc chladno a vrstevnatá oblačnost jako u nás odpoledne budou řádit bouřky na SV Česka u Daweho tak běda jestli něco napíše! jinak už do večera kromě toho V už nic nebude
Byl jsem se projít ven, několikrát jsem potkal projíždějící hasiče, furt houkají auta, popadané velké větve a výstraha kde? Když jsou bouřky na Moravě tak to nikoho furt nezajímá? Tady to byla sice otázka necelých dvou minut, ale i tak slušná spoušť, kousek východně ty škody budou mnohem větší.
Aldan
Zkuste zavolat přímo do centrály ČHMÚ a zeptat se, proč nevydali výstrahu. Na stránce www.chmi.cz by mělo být někde telefonní číslo. Pokud to opravdu uděláte, tak dejte vědět, co Vám řekli. Určitě nejsem jediný koho by to zajímalo.
Tady je odkaz přímo na kontakty: http://portal.chmi.cz/kontakty/vyhledat
aura333
Je to proto že na Z už neni tolik energie.Až se bouřky přemístí více do středu našeho území,tak něco určitně vznikne.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.