Diskuse o počasí Bouřky a déšť od 11.7. do 14.7.2019
Mám takový pocit že u nás nebude opět nic.V Německu se vyskytují docela silné bouřky a čím více se blížejí k nám tak slábnou.
Pořád to stejné.Bouřky se tvoří J od nás okolo Ústí a od S nepřijde nic.
V Ostravě zatím dneska ani kapka vody. Celý den čekáte jestli bude pršet, na radaru byly modro-zelené odrazy. Tak jsem zůstal odpoledne doma. Jako co se týče předpovědí, tak se déšť v Ostravě neočekával. Ale když jsou 30 km od vás zelené odrazy a potom i nad váma, tak je to celkem zklamání. Zítra se očekává relativně slunečné a teplé dopoledne. A odpoledne přeháňky a bouřky, ale ty už jsou trochu více o štěstí. Do neděle u mě může spadnout 2 mm, ale také třeba 25 mm. Od pondělí u mě spadlo 5 mm, ale v krajině to není vůbec poznat a je u nás nejhorší sucho od roku 2015.
Storms
Spíš se to o hory úplně zaseklo a je kulový. 8 hodin večer a od rána nekáplo a v celých Čechách naskakují mm jak nic. Přesně, jak se dalo čekat. Zítra srážky taky zredukovány na minimum, takže opravdu víc jak 3 mm nespadnou, tak k čemu tohle je? A už ani není poznat ranní déšť. No podívej, jak se to úplně rozpadá, sotva kape. Prostě tady pršet nebude.
Bohužel dneska to nevyšlo.Silná bouřka mířila k nám z Německa,ale obloukem se nám vyhla.
Za dnešek zatím kolem 25mm z několika mírných až silných přeháněk s bouřkami, bez nárazového větru a krupobití, i nyní mírně až silně prší z další přeháňky. Jsem za to rád a vůbec nerozumím tomu, s jakou lehkostí v té naši sušině najednou prší, když doteď to byl tolik bolestivý proces. Přeji všem vysusenym v ČR stejnou i větší zálivku.
Frantis95
Je to peklo, my "vedle" máme jen 3,5mm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.