Diskuse o počasí Bouřky 1.7.2019
Lucina
Ale no tak, to je skoro stejná pravděpodonost, jako se bát vyjít do města, že mne někdo okrade, spadne mi na hlavu květináč, nebo mne nějaký dobrák přejede na přechodu.. barák má hromosvod, okna se dají zasklít, pomlácené kytky nahradit, jen taková deseticentimetrová kroupa do hlavy... tak to by problém byl, ale to ten květináč taky.., takže trošku to brát z nadhledem..:
No ja mam dneska nejakej divnej pocit z toho, normalne z toho mam prdel, ale dneska mam normalne strach, snad poprve v zivote. Jelikoz pocasi v evrope je horsi a horsi, neni duvod uz nemit z toho strach.
Jinak je krasnych 30st. Vedro jak prase. O 3st.vic nez vcera touhle dobou.
Lucina
To že uhodí do paneláku blesk je sice pravděpodobné, ale většina domů má bleskosvod a pokud to nebude kulový blesk, nic se nestane - maximálně chvíli nepůjde elektrika. Pokud bude foukat vítr, tak bude - byly různé orkány - vysklilo vám to snad okna, nebo nějak poničilo? A kroupy, no nevěřím tomu, že by kroupy padaly z nebe a pak se najednou stočily pod úhlem 45 stupnů přímo do vašich oken (mimo to, nějaké tenisáky padat nebudou). Takže se nebojte, to kdybyste šla po venku, bylo by to daleko víc k bojení se...
Měl jsem obavy co bude s vysokou oblačností, protože ji sem některé modely dávaly po celý den. Na družici je hezky vidět, jak se i to minimum vysoké oblačnosti rozpouští. CIN je zatím celkem silný, ale to by se mělo odpoledne také zlepšit.
Fronta se zhruba za hodinu dostane do Z Čech.Modelům tedy vyšla předpověd,že se trochu opzdí.Fronta se nad našim územím bude vlnit a bouřky se mohou objevit téměř kdekoliv.Už se také dá určit kde se dneska objeví ty nejsilnější bouřky.Hrozí hlavně ve středních a východních Čechách.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.