Bouřky se pořád tvoří na úplně stejných místech.Třeba na Olomouc už míří 3 bouřka a další mohou přijít od Z.
Diskuse o počasí Bouřky 1.7.2019
Ale stejně, u Olomouce nedávno měli ty silné bouřky, kdy tam spadlo kolem 100mm a dneska chodí ty bouřky přesně tím stejným místem. Jsou tam na tom srážkově asi nejlépe z celé republiky. No, a na západě sucho, tohle už není možný a doufám, že se to co nejdřív zlomí a dorazí trvalé deště.
Storms
V týhle zemi normálka. Kdo má hodně, dostane ještě víc... A nejvíc mě pobavila to on-line sledování bouřek zde: Od SZ se v Čechách začíná za frontou počasí uklidňovat. Má otázka zní: Ona nějaká fronta přešla? Je pořád vedro jako prase. Ono bylo počasí v Čechách neklidné? Ne, nebylo, protože se nic nevyskytlo.
To už jsem si říkal loni, že to letos snad bude jiné. A je to možná ještě horší. Protože i když trochu naprší, tak stejně nám bouřky nejdou po sobě. Ale když se to stane od Prahy na východ, tak tam chodí bouřky denně stejnými místy.
Je až s podivem jakou mají teď večer ještě bouřky sílu. Tady se ochladilo z 35st. na 20st. a vypadá to na další a další nášup.
Nás dnes zasáhla pěkná bouřka přívalový liják s větrem, ale před tím vßím tu byla silná vichřice že jsem myslel že nám to odnese střechu na štěstí se tak nestalo a dokonce i kroupy nás obešly, ale blesky byly pořádné a spadlo nám pěkných 15mm.
Chudáci na z. a sz a s. Čech tam musí mít oči pro pláč když vidí co všechno je obešlo. No a ten Olomouc to dneska zase pěkně schytává.
Já doufám že už žádná hrůza nepřijde a bouřky proběhnou jakž takž v poklidu.
Fstorm
S podivem to není, mrkněte na sondáže z Prostějova a Prahy, ještě obě před bouřkami měli rozdíl. Prostějov Cape 2000 atd. Praha sotva 1000 a s přechodem fronty se dle mého tam ani nezvětšilo. Tu prostě ty podmínky byly a ještě jsou lepší. A malou rýpavou, ten Olomouc neexistuje, je ta Olomouc. No a že to SZ obešlo, já pamatuji roky, kdy to bylo naopak, nás vše obešlo a v čechách měly přívalové povodně, bouře, kroupy atd. Letos je to jen naopak, alespoň se jim tam onedlouho začne ochlazovat ( u nás je ochlazení rychlejší právě díky bouřkám)...
Mám opravdu rád kecy že všechno vždy vezerou Cechacci tak jen tak na to že vy Morava i jste měli vždy málo tak my tady od roku 2010 co byla ta povodeň tak za 8,5 roku nám tady naprselo a sněžilo 1020mm bouřka která přímo zasáhla Frýdlant jedna jinak tady máme věcné slunce teď už jsme prakticky bez vody a nemáme kde brát myslím že podobné jsou na tom Louny Litoměřice Roudnice snad i Jablonecko i když tam mají vždy dost sněhu ale deště moc ne
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.