Ondra83 Jo a taky 100% vlhkost.. to kdyz se smicha s tim co je v byte... konecna. Vetranim to oachladim tak o dva stupne a behen noci to zas stejne naroste na 28... 1 nadpodlazi s predzahradkou(ta uz je nacucana vodou az az, okna na zapad a vetrat muzu jen pres chodbu
Jsem myslel v globalu, vzdyt tady prsi skoro porad
Tady spadlo asi 50 mm za červen, z toho 30+ v rámci jedné silné bouřky, kdy většina odtekla a neměla šanci se vsáknout. Fakt paráda při těch teplotách.
Tady nebyla vydatná zálivka z nějaké TN nebo fronty ani nepamatuji, vše jen bouřky. Ale aspoň díky za ně, vypadá to zatím znatelně lépe než loni touto dobou, to bylo strašné sucho.
Jak já tohle období nesnáším. Z bouřek těžko čekat zalití, když se to omezuje na hory, východ republiky a stále stejná místa, kde předtím měli kliku. Už aby bylo září.
Koukám, že nějaký tepelný ostrovy nebo naopak lesy vůbec nehrajou roli, když prší pomalu nejvíc v centru Prahy a to už po několikátý, zatímco mnohde, kde jsou z velké části lesy a žádnej beton je prd.
No já si teď nestěžuju, venku se ochladilo na 17,4, ještě pořád prší, voda mi valí ze střechy do nádrže, takže zase něco bude na příští týden, až dorazí ta horká vlna, a ona dorazí..
No, další bouřka nás minula. Už toho mám dost. Je to stále dokola. A ve výhledu ani kapka na celý týden. Stačí se podívat na Intersucho a je hned jasné, kde je to nejhorší. Přesně u nás. A bouřky se nám vyhýbají stále. Nevím, proč na Kladno, Prahu a dál na východ chodí stále dokola a tady vůbec nic.