Včera se bouřky honily kolem nás, tady zapršelo,ale žádné blesky atd, takže za mě naprosto paráda..Máme aspoň trošku zalito. Kéž by i dnes to tak dopadlo..
No a to co jde teď od Z tak v německu bylo krásně kompaktní a jen to přejde hranice, tak se to rozpadá a dneska tím pádem zase nic nebude a najede to tradičně u Prahy a dál na východ.
Včera odpoledne a navečer to muselo některé místa na Vysočině pěkně spláchnout. Ráno byla ze Svratky pěkně kalná řeka s alespoň dvojnásobným průtokem. Tady jen příjemně sprchlo, ale směrem na západ dvě hodiny neustále hřmělo.
Situace se dost obrátila, Morava vždy byla výspa bouřek a poslední dobou to potvrzuje. Já viděl bouřku naposledy 10.6. a nějaký déšt v sobotu. Výhledově to pro nás nevypadá dobře, protože bouřkám se u nás nedaří a bohužel je to v létě jediný příjem vody.
Včerejší bouřky byly u nás docela intenzivní.Na mnoha místech napršelo i více než 20mm.Nejvydatnější srážky se objevily na Olomoucku kde spadlo přes 100mm.Už ted je docela pravděpodobné,že v anketě zvítězí 5 možnost.Zaznamenáno bylo více než 7250 blesků.Najdou se ale i místa kde nespadla ani.
Dneska se bouřka může objevit těměř kdekoliv.Mohlo by jich být ještě více než včera.Stále platí že v bouřkách se můžou vyskytovat přívalové srážky tak i kroupy.
casipo a já neviděl letos u nás ani jednu bouřku co by nás přímo trefila!Severní Morava je na tom velmi bídně,nejhůř z celé republiky,ano střední a jižní morava to je jiné kafé.
dawe Před chvilkou se nad vámi tvořily bouřky.Jestli i ted napíšete,že u vás bouřka nebyla,tak už fakn nevim.Jinak u vás muselo být bouřek víc než tu tvrdíte.Záleží taky co považujete za bouřku.
Tak to se dá celkem snadno zjistit na stránkách AMS, http://blesky.bourky.cz/. V záložce "Tabulková statistika dnů s bouřkou" zadat požadovanou pozici v mapě a je jasno .
Ondra83 Ne všude na Moravě často prší. Tady to včera dalo jen nějaké 4 milimetry. Spíš ty bouřky chodí stále stejnými místy. Teď se začínají tvořit opět v místech, kde včera řádily nejvíc.
Já to nemyslel všude, jsou tam suchá místa, ale je jich hodně málo, bouřky jsou často na Vysočině a Moravě hodně plošné a vydatné, v Čechách málokdy. Je pravda, že to chodí skoro po stejných kolejích den do den, což není zrovna ideální.