Diskuse o počasí Bouřky 24.4. a 26.4. 2019
No, venku 27,5 °C a je zataženo jakousi bílou dekou, která zabraňuje dalšímu prohřívání zemského povrchu. Od JZ se navíc začíná ochlazovat. Já jen aby z těch bouřek něco bylo a nebylo to zas jen ochlazení na sucho, nejsem si jistý, jestli modely s touhle dekou počítaly. Navíc celá ČR zatím bez jakéhokoliv názkanu konvekce.
Máme se na co těšit.Všechny důležité faktory pro vznik bouřek tam dneska budou.Jen ta vlhkost to bude trochu brzdit.Překvapuje mě hlavně hodnota CAPE SHEAR,která má dosahovat hodnot kolem 700.Což už je opravdu hodně vysoká hodnota na duben.
Sněžník
Fronta ještě ani nedorazila do Z Čech.Na Moravě a ve Slezku se bouřky vyskytnou až k ránu a ještě k tomu ojediněle.Nejsilnější bouřky se vyskytnou ve středních,severních a východních Čechách.
Sněžník
Když už píšete nějaký komentář tučně, tak si ho alespoň po sobě přečtěte, to bulely s tvrdým Y fakt bije do očí. A jestli máte v úmyslu rýpat do Čechů, tak bych Vám rád připomněl Dawea a jeho ufňukané komentáře, abyste si nemyslel, že se to týká jen některých z Čech.
Edit: Už se tu objevuje kupovitá oblačnost.
Predators2
Jo, papirove to vypada skvele - CAPE 1000, strih 20, helicita 380, to jsou paradni cisla na neco velkyho, ale jsi na bourky zkusenej Predator, co moc dobre vi, ze muzou byt podminky sebe lepsi a i tak muze prijit prdlacka (treba zpozdi se fronta)...
Nechame se prekvapit, osobne si myslim, ze bourky do CR dorazi, ale uvidime, kdy a kde...jen skoda te vody, mohlo by teda spadnout vic nez 5-10mm...
Tomamir
Fronta se nemá už kde zpozdit.Za pár minut přijde do Z Čech.Já očekávám bouřky u nás okolo 18 00h.Možná je i dobře,že neni v Česku taková vlhkost.Jinak by se tvořily obrovské komplexy,které by nechaly za sebou paseku.
Sněžník
To co je na jihu Dánska je zajímavé a ESTOFEX s tím vůbec nepočítal. A vypadá to, že něco se začne tvořit v Bavorsku a půjde to na západ Čech.
Navíc CAPE už by se mělo snižovat, ale ta bílá poklička je protrhaná, slunce to tu stále prohřívá a začíná se objevovat kupovitá oblačnost.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.