Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Většinou zataženo a k večeru místy slabý déšť

Diskuse o počasí Bouřky 21.9.2018

60
# 22.09.2018, 07:14

No na to , jak se vsude na netu strasilo , co prijdou za extremni bourky. Moznost vzniku squall line a supercely. Tak propadak.
Trosku dest , par bourek s derechem a to je vse.

# 22.09.2018, 07:24

Takže bylo to jak jsem předpokládal. Trochu pocmrndalo, hodně zafoukalo, ochladilo se. To je asi tak všechno, bohužel.

19
# 22.09.2018, 07:27

Hurec
Silné bouřky byly, ale jen někde, předtím pršelo na jihu a východě, teď to zas šlo přes západ a sever.
Navíc nezapomeňte, že to největší má přijít v něděli večer!
A ještě jedna věc, nevím, co píšete o derechu, derecho se nevyskytlo, možná by bylo lepší si nejdříve přečíst, co to derecho vlastně je ;)

ota
2920
# 22.09.2018, 07:39

Storms
Ono i teď nakonec pršelo nejvíc na jihu a východě. :)

306
# 22.09.2018, 07:41

Tak přesně jak jsem řekl, z vlny vytěžil srážkově J a V Moravy, jako vždy, u nás úplné kulové.

8
# 22.09.2018, 07:54

igor127
No, už mi to teplo a slunečno lezlo na nervy, tak jsem to musela vypsat. Nebo Vy jste spokojen s vývojem letošního počasí? To podstatné :prsi::prsi:stále chybí.

# 22.09.2018, 08:04

Tak nakonec,podle předpovědi.Přešla fronta,ochladilo se,někde bouřka,někde zkráplo,nakonec v noci i v Budějcích.Nebudu si stěžovat,víc se čekat nedalo,a to hlavní má být až zítra v noci.

155
# 22.09.2018, 09:10

Olga95
Mě teplo nevadí, ony ty teploty nebyly zas tak extrémně vysoké, ono to teplé počasí trvalo dýl prostě. Mě vadilo že je sucho, ale ne že bylo teplo, a to jsem z města a z jihu Moravy, kdybyste měla být jinde než v neznámu kde jste teď, tak nevím co byste dělala.
----------------
Jinak k dnešní noci, můžeme být rádi že nás zasáhla vlna po rozpadlé bouřce, jinak bychom nedali ani polovinu z těch 9,5 mm, snad ještě v to pondělí něco bude a dostane se to do lesa...ovšem ono sice málo ale stejně jako u nás napršelo na SZ a severu Čech i střední Čechy díky bouřkám, takže je to celkem dle srážkové mapky rovnoměrně, a tam kde skoro nic to dle mapy suchá nevede k stížnostem, tam se třeba dočkáte v pondělí něčeho...a nevím co kdo očekával z této fronty za svetoborne srážky, očekávaný byly jen minimální vzhledem k postupu a rychlosti fronty a i tak z toho vypadlo celkem hodně na dosti místech ČR

# 22.09.2018, 09:22

Tak je třeba vidět dál než za vlastní dveře,taky jsem rád když to trefí moje město,ale při současném deficitu sucha,by jsme měli být rádi za každý déšť v republice ať už padá kdekoliv.

155
# 22.09.2018, 09:29

frenki12
Přesně tak, proto nechápu jak si můžou na Vysočině stěžovat, která je na tom relativně nejlépe na nedostatek srážek, mě třeba potěšilo, že napršelo téměř totožné množství dle srážkoměrem mapy v severních a SZ Čechách s v okolí Prahy, jako u nás na jihu Moravy navíc ještě když srážky očekávaný skoro nebelynpro přechodu této fronty, která měla přinést hlavně to ochlazení, což se stalo... A si myslím že na začátku týdne bude těch srážek snad víc, ale tak ono se to postupně bude vylepšovat, pokud nedojde nějaké inverzi počasí, které si zde někteří jedinci na celý říjen a listopad přáli

19
# 22.09.2018, 09:36

igor127
Vypadá to, že to půjde už v neděli večer, takže jestli se vytvoří silné bouřky, tak bude hodně foukat a srážek bude taky dost :)

155
# 22.09.2018, 09:39

Storms
Necháme se překvapit, bez vichru bych se ale i obešel...

F4
114
# 22.09.2018, 09:46

igor127
ne všude na SZ krásně napršelo, jsou tam vidět 2 pásy - jeden přes Krušný a pak až od Podbořan, loun k Mostu a Děčínu. Koridor mezi (kde jsem bohužel i já) má 2-4 mm, což je, ano lepší než nic ale, stjeně prd.

238
# 22.09.2018, 10:15

tak tady zalelo pěkně sražky tu byly celu noc napršalo 16mm

104
# 22.09.2018, 10:37

Tady 13 mm v noci,ale ve 3 ráno mě zbudil:vitr:,nechci to vidět zítra nad ránem:)to zas bude noc co mi kde spadne a odletí:D

60
# 22.09.2018, 11:48

Storms
Ja cetl na netu , ze s bourkama prislo derecho a downburst. Pokud to je jen internetova fama , tak sorac.

19
# 22.09.2018, 14:34

Hurec
Derecho je rozsáhlý bouřkový systém, který zasáhne velkou oblast(pár set km) a působí velké škody a jsou v něm nárazy přes 100km/h, navíc ty nárazy to musí doprovázet pár hodin není to o jednom nárazu, ale ano downburst na frontě byl, to šel asi ten největší náraz.

F4
114
# 22.09.2018, 16:04

Bouřky byly, rychle prolétly ale moc nezalily. Tentokrát jsem se spletl, že nic nebude, i když srážkově nejsem daleko od pravdy. Každopádně říkali, jak se dnes oblačnost protrhá jen částečně a přitom od rána s krátkými přestávkami svítí ta pekelná koule, v tomhle roce asi nebude den, kdy bude sluneční svit = 0. Jsem zvědav na zítřek, snad si to pospíší a něco z těch srážek budu mít a uvidím to tady doma a ne jako vždy v Praze. :D

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.