Diskuse o počasí Bouřky 21.9.2018
Hurec
Silné bouřky byly, ale jen někde, předtím pršelo na jihu a východě, teď to zas šlo přes západ a sever.
Navíc nezapomeňte, že to největší má přijít v něděli večer!
A ještě jedna věc, nevím, co píšete o derechu, derecho se nevyskytlo, možná by bylo lepší si nejdříve přečíst, co to derecho vlastně je ;)
Olga95
Mě teplo nevadí, ony ty teploty nebyly zas tak extrémně vysoké, ono to teplé počasí trvalo dýl prostě. Mě vadilo že je sucho, ale ne že bylo teplo, a to jsem z města a z jihu Moravy, kdybyste měla být jinde než v neznámu kde jste teď, tak nevím co byste dělala.
----------------
Jinak k dnešní noci, můžeme být rádi že nás zasáhla vlna po rozpadlé bouřce, jinak bychom nedali ani polovinu z těch 9,5 mm, snad ještě v to pondělí něco bude a dostane se to do lesa...ovšem ono sice málo ale stejně jako u nás napršelo na SZ a severu Čech i střední Čechy díky bouřkám, takže je to celkem dle srážkové mapky rovnoměrně, a tam kde skoro nic to dle mapy suchá nevede k stížnostem, tam se třeba dočkáte v pondělí něčeho...a nevím co kdo očekával z této fronty za svetoborne srážky, očekávaný byly jen minimální vzhledem k postupu a rychlosti fronty a i tak z toho vypadlo celkem hodně na dosti místech ČR
frenki12
Přesně tak, proto nechápu jak si můžou na Vysočině stěžovat, která je na tom relativně nejlépe na nedostatek srážek, mě třeba potěšilo, že napršelo téměř totožné množství dle srážkoměrem mapy v severních a SZ Čechách s v okolí Prahy, jako u nás na jihu Moravy navíc ještě když srážky očekávaný skoro nebelynpro přechodu této fronty, která měla přinést hlavně to ochlazení, což se stalo... A si myslím že na začátku týdne bude těch srážek snad víc, ale tak ono se to postupně bude vylepšovat, pokud nedojde nějaké inverzi počasí, které si zde někteří jedinci na celý říjen a listopad přáli
Hurec
Derecho je rozsáhlý bouřkový systém, který zasáhne velkou oblast(pár set km) a působí velké škody a jsou v něm nárazy přes 100km/h, navíc ty nárazy to musí doprovázet pár hodin není to o jednom nárazu, ale ano downburst na frontě byl, to šel asi ten největší náraz.
Bouřky byly, rychle prolétly ale moc nezalily. Tentokrát jsem se spletl, že nic nebude, i když srážkově nejsem daleko od pravdy. Každopádně říkali, jak se dnes oblačnost protrhá jen částečně a přitom od rána s krátkými přestávkami svítí ta pekelná koule, v tomhle roce asi nebude den, kdy bude sluneční svit = 0. Jsem zvědav na zítřek, snad si to pospíší a něco z těch srážek budu mít a uvidím to tady doma a ne jako vždy v Praze.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.