NesQuiK
Pořad lepší než nic.Máte tam pěknou podívanou.Tu nic.Ještě chvilku počkám jestli se něco nevytvoří z toho pruhu nad Krušnými horami.
Diskuse o počasí Bouřky 23.8. a 24.8. 2018
Ve středních Čechách ty bouřky ještě nějakou dobu vydrží.Hodnota CAPE je až 1000,což je poměrně dost na to že je noc.
Tak u nás na Táborsku z ničeho nic naprosté peklo a suverénně nejlepší bouřka roku. Downburst a stovky CG blesků. Hodně popadaných stromů a větví. Napršelo kolem 30 mm, avšak velmi lokálně. http://drive.google.com/file/d/1GIr9g4KZ4fMLRNGxt4...
Tak jsem zvědav, jestli nám spadly ty 4 mm z té noční buňky. Pokud ano, byl by to největší úhrn prázdnin, což je dost smutný. Ani jednou jsme neměli denní úhrn > 10 mm, což se stalo prakticky každý rok i v těch nejsušších letech. Letos je to fakt nějaké pomatené. A výrazné oteplení a vedro zase na obzoru. Myslel jsem si, že ta srágora ještě nedala poslední sbohem, ale že to přijde hned za 5 dní? Dnes už toho moc nečekám, to od Z spíše slábne.
Zdenál07
Podle měření tu spadly 3 mm. Před půl šestou několik blesků udeřilo do domů v okolí, což byl tedy pořádný budíček pro ty, kteří ještě spali. Včerejší odpolední bouřka nás minula snad jen o 1 km a po 23. hodině to byla nádherná podívaná, když se blýskalo po celé západní straně a bylo vidět i jak se jednotlivé blesky dotýkají země. No uvidíme, co ještě dnes bude.
Začínáme celkem z ostra.Ještě jsem spal a v tu chvíly mě zbudil vydatný déšt,který nám snesla přehánka,ze které vznikla o pár km dál bouřka.Další přehánky se řítí.
Yurri
Neházejte flintu do žita, vyčkejte na odpoledne a večer. Ta bouřka co se vytvořila jihozápadně od Jihlavy nás při svém postupu na severovýchod zasáhla. Objevilo se několik cg blesků, které udeřily blízko, dokonce na chvíli vypadla elektřina a prudce sprchlo.
To hlavní ovšem teprve očekávám.
Přešly přes nás 3 přehánky a napršelo slušných 26mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.