Diskuse o počasí Bouřky 23.8. a 24.8. 2018
To jsem zvědav Aladin tam dává ale zase kolem nás jen ... ten pátek dává 19 mm to by stacilo jinde CR mnohem více ale tak tam to potřebují a pak sobota neděle bude pršet na moravě ta to potřebuje a pak hezky týden asi a postupně teplo a co naprsi tak vyschne a bude to stejný i pak horší
lidi zaprset je potreba vsude,ne se tu prit kde ma nekde trochu vic.celkove je to spatny.a jako budejcak jsem si vedom ze u nas obcas neco spadne.ale i tady je to malo.a kdyz vidim jak to u nas vypada ani si neumim predstavit ty nejsussi oblasti.na bourky si jeste pockam,porad to dost meni,jak aladin tak GFS
Jaká je to ale náhoda, že když se dneska mají vyskytovat bouřky, tak se hned po ránu zatáhne nějakym bordelem, aby se nemohl prohřívat povrch. To je letos tady v Praze už po několikáté. Jo jinak nevíte co je s Estofexem? Poslední dobou furt chrápe a dnes v tom hodlá asi pokračovat...
Nechápu ale proč ČHMÚ přepsal předpoved pro Jihočeský kraj takhle:
Počasí (06-22):
Skoro jasno, během dne polojasno, vývoj kupovité oblačnosti,
ojediněle přeháňky a bouřky i silné.
Nejvyšší denní teploty 29 až 32 °C, na horách v 1000 m 24 °C.
Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách bude přechodně zesilovat.
Včera místy, dneska ojediněle? a na silné bouřky mají výstrahu ale hlásí bouřky jen ojediněle? trošku to chlapcům nesedí
Proč se mají podle ČHMÚ zítra bouřky vyskytovat hlavně na Moravě a ve Slezku?Nejlepší podmínky budou mít podle mě v severních,středních a východních Čechách.Morava a Slezko bude mít spíše zanedbatelný střih větru a navíc sem přijde fronta později večer.Dneska odpoledne se bouřky objeví hlavně v jižních a středních Čechách.Večer a v noci se rozšíří do západních a severních Čech.Na Moravě a ve Slezku moc bouřky nečekám.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.