igor127 U Veselí potoky vody na silnici, napršel tam celej srážkoměr tak 45mm, asi 1,5hod deště, ta oblast je boží, u nás byla pak taky bouřka, ale úplně se rozpadla, dost totiž foukalo.
Yurri O 10 km dál bylo 0 mm to jsou ty rozdíly, o kterých mluvím. Bouřky stály na místech, ve městě nic potřeba nebylo, tam kde má pršet nepršelo. Bouřky z tepla prostě nechceme...A jinak jsem koukal na intersucho a vaše oblast je na tom stejně jako většina hodonínska - rozdíl je jen v tom že máme tepleji
No zatím se ten vzduch u nás na JM moc neprohřívá a ani jasno není, aby z toho byli a nejen u nás, nějaké bouřky hodné výstrahy, jsem zvědavý na to odpoledne
jižní Morava hlásí menší projasnění přes tu vysokou oblačnost, venku hrozné dusno i když trošku foukne, hnus. Jsem zvědav kdy se přes tu oblačnost začnou tvořit ty bouřky
No tak jsem jel do ČB a v ČB byla bouřka, pár blesků, ale všechny byly CG a seděl jsem v autě, najednou blesk a hnedka rána.. tak blízký úder jsem snad ještě nezažil, to bylo tak 30 m ode mě, ty další byly potom okolo 100m dál