Diskuse o počasí Bouřky od 7.6. do 12.6.2018
Hurec
V noci.
Co se týče dnů pátek, sobota a neděle u nás (čtvrtek byl bezbouřkový a nezajímavý), dopadlo to nakonec takto:
V pátek nás už ráno zasáhla silná přeháňka s jedním hromem, jako bouřku jsem ji ale nakonec neklasifikoval. Napršelo 4,4 mm srážek.
V sobotu se u nás vyskytla jedna okrajová bouřka (nebo spíš takový neurčitý shluk buněk) se silnou elektrickou aktivitou a 0,3 mm srážek. Report zde: URL
Zatím nejlepším dnem této bouřkové sezóny se stala neděle, kdy nás zasáhla supercela. Vyskytl se nárazový vítr, silná elektrická aktivita i chvilkový přívalový déšť, ale kvůli rychlému postupu bouřky napršelo jen 6,8 mm srážek. Report společně s nepříliš kvalitními fotkami tady: URL
Jinak, dovolím si ještě takovou menší reklamu. Kdo má Facebook a chtěl by se stát členem našeho Stormchatu, může mi tam napsat (Marek Biely) a já ho tam přidám.
Někdo z Klatov tu psal, že se jim všechny bouřky vyhýbají, tak teď tam mají přímo extrém. Alespoň na radaru to vypadá dost drasticky..
Jinak v tom MD píší, že se stále zvyšuje riziko velkého krupobití a bouřky nad Alpami by brzy měly také zesílit, zatím "bojují" se zbytky cin.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.