Diskuse o počasí Bouřky od 7.6. do 12.6.2018
Tohle jestli se nerozpadne tak nás to na 100% trefí.
Ironicky řečeno máme za sebou krásný bouřkový den, nejbližší bouřka 150 km daleko, to co vypadalo nadějně od rakouska se přímo rozpadlo, mi měli jen oblačnost, je krásné dusno, bez kapky, paráda. Na obrázku je až směšné, jak to jih Moravy obkroužilo
igor127
Možná je lepší, když široko daleko nic není, než když vám 3 bouřky jdou okolo a vy sušíte hubu při zalévání, dnes srážky na prach, přitom 1 bouřka šla přesně nad nás, ale rozpadla se, dnes hroznej pech, tráva začíná v sadu pod stromama žloutnout, je třeba alespoň 15mm nebo mi všechno ovoce spadne.
igor127
ale jih moravy je celý. teď se podívej na nás na ten jihozápad jak jsme vykouslý.. To nemá už obdoby.. teĎ opět to jde kolem...
Ale zítra na večer se něco rýsuje asi velkého. tentokrát tomu věřím, že to bude asi hodně silné i tady. jelikož tuhlety fronty nám prospívali. přes Šumavu
Tak mě doma na Táborsku dnes minuly tři bouřky. Jedna severně a dvě později jižně. Už to vypadalo beznadějně ale od západu se přihnala zatím moje top bouřka roku. Asi desetiminutový přívalák s větrem a opravdu hodně blesků, i když většina schovaná ve srážkách tak hřmělo skoro nonstop. Napršelo celkem 20 mm. Nejsilnější jádra nás opět minula severně na jistebnicku a jižně u Bechyně, ale tam už to páchalo škody. Po bouřce opět vyjasnění a paprsky nádherně nasvěcovaly odpařující se vodu ze silnic a vzduch krásně voněl, takhle si to přesně představuji.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.