Hoši můžu vám říct byl jsem i dnes i včera v příbrami a užívám si to tady parádně. až uvidíte ty fotky Shelf a Roll cloudu co přivedli tu lajnu tak budete čumět. je to tady úžasný až na ty chudáky lidi dole co jsou vytopený
teď zase kroupy a přívalový déšť ze kterýho si myslím dalších 30 mm minimálně. Mého kamaráda co bydlí u litavky která má normálně kolem 20-30 cm vody to dneska skro vytopilo když měla 2 metry vody a teď mi volal když viděl co jsem de že jsou zbalený a kdyžtak odjedou
Tak podávám hlášení Hradec, Ves Touskov, Kotovice (Plzen-jih) pod vodou, silnice uzavrené...momentálně stojí i vlaky, mezi Stodem a Hradcem sesunuté koleje, Stod to celkem prezil, ale hasiči se nezastavili.
janixs No tento týden skoro určitě už u nás nic nebude. Trošku více šancí mají na klasických místech kde vznikají bouřky Jeseníky, Oderské Vrchy a Beskydy. Takže vůbec nic nečekej. Ale zatím vypadá zajímavě pondělí to by něco být mohlo ale je to ještě moc daleko a určitě se to ještě změní.
A JZ od Příbrami hlásí meteostanice 162mm za 24 hodin to je mazec uvidíme jestli to potvrdí nebo je to chyba. v této oblasti už je i 2.SPA. A to ještě zdaleka není konec.
Příbramsko/Plzeňsko je už nalomené, tam už opravdu hrozí značné lokální záplavy. Nutno uznat, že aladin stacionární deště trefil výtečně, i místně extrémní úhrny - určit naprosto přesné místo je samozřejmě nemožné.
Někde za 1-2 dny naprší to, co jinde nenapršelo za celý letošní rok.
Je to v háji tady Kamrád už odjel z domova už to mají na zahradě a teď to vypadá na minimálně 2 hodinový Přívalový déšt. Myslím si už že dáme 200 mm. Ikdyž to zní neskutečně. už asi po 12 té nám tu znějí sirény a sjížděj se sem hašici z dalekého okolí. Už máme 3 SPA