Yurri Tak museli jsme vás dohnat, e zas je to lokální záležitost a přívalový déšť je k ničemu. Nic méně jsme na tom stejně, jako vy když byli bouřky posledně a u nás nic...
Čekal jsem, že vydá ESTOFEX 1. stupeň, ale, že tak hluboko na Moravu (a vůbec do ČR) jsem zas nečekal a asi by to bylo lepší neudělat, protože se dnes neobjevilo nic, co by si u nás zasloužilo 1. stupeň.
Ondráš to jsem moc zvědav co udělají ty bouřky co jdou z PL. Tak ty si myslíš že by se mohly začít stáčet k jz. to by byla paráda, ale nevím podle družice to vypadá jako by se od nás odkláněly na sz.
Letos jsem ještě neviděl noční bouřku třeba bude dnes nebo aspoň bližší blýskavice
Vypadá to ale že Ostravsko a Slezsko si užije a to dokazuje i aladin který tam na noc něco kreslí.
Ondráš* Pokud se něco z Polska stočí do ČR a vydrží to, tak by to spíše zasáhlo Slezsko a okolí, ale ESTOFEX vydal 1. stupeň pro jinou oblast. Ani teď se mi nezdá, že by v této oblasti mělo něco vzniknout...
Ondráš nevím nemám srážkoměr, ale myslím si že víc jak 5mm to nebude ostatně ti napoví radarové dhady srážek od čhmu tam to dokonce někde ukazuje 2. http://hydro....t=r&mt=&id=24
Chvílemi ale pršelo pěkně no pod stromama, ale skoro nic
Fstorm Pár záblesků a hromů je ale nic moc a zatím nás to obchází spadlo jenom 1,5mm ale v Polsku je toho ještě dost co knám směřuje snad to všechno dojde.
Včera těch bouřek nebylo mnoho.Uhodilo nad Českem pouze 660 blesků.Dneska už,ale to bude o ničem jiném.Střih větru bude minimální,kromě J Čech.Dneska se objevý i místa kde může spadnout kolem 30mm vody během krátké chvíle.Počítám že dnes uhodí blesků nad Českem více než 3000.