Diskuse o počasí Bouřky 10.4. až 13.4.2018
Byl bych hodně rád, kdyby nás jižní část té linie taky chytla. Na radaru to vypadá docela skvostně. Zatím je tu dost oblačnosti, které se do výšky moc nechce.
Co se dnešního rána týče tak docela zklamání. Čekal jsem něco víc než jen pár záblesků v dálce, všechny bouřky ze Slovenska se rozpadaly na hranicích. Alespoň pěkně zapršelo.
Tak celkem překvápko, co z toho nakonec vzniklo. Bouřkový pás přešel skoro celé Čechy v plné parádě, to naše ranní chcípátko na Moravě nestojí ani za řeč a přitom i teď jsou na Moravě podmínky. Tak snad se dočkáme něčeho pořádného v nějakém z následujících týdnů.
Yurri
A vy jste se tak bál a nakonec to vyšlo.
Igor127
No protože jsem slušně poprosil, ale srážkově to byla slabota, kolem 5 mm. Se Strážnicí, která měla 20 mm se to nedá vůbec porovnávat. Jukněte na srážky za 24 hod. Úplný cípek JV Třebíčska to ale nezasáhlo vůbec. O nějaké spokojenosti nelze mluvit, nepotřebuju blesky, ale plošných 20 mm.
V Praze nakonec jeste pekne zaprselo a dalsi dest sem mozna dorazi od Plzne, pokud se to nerozpadne. Nakonec s tou bourkou naprselo pekne, tezko rict kolik presne. Hruby odhad tak kolem 10mm i se to dost lisi na kratke vzdalenosti. Neni to hodne, ale lepsi nez kdyby naprselo jen 2mm, 3mm. Nakonec se slusna bourka vytvorila i na Plzensku s narazy vetru pres 20m/s. Neco se jeste tvori na jihu Cech, ale to uz jsou posledni zachvevy. V noci uz nebudou na bourky podminky a zitra nas ceka krasny jarni den.
Ještě v Rakousku docela kompaktní buňka se rozpadá a ztratila na aktivitě, kterou předala tenké ostré linii na západě Jihomoravského kraje, je moc zima na kompaktnost takových formací, směr je dobrý, ale nemá to energii, co chcete při +10, by muselo být +20. Srážky minimální, jen trocha větru.
Tak já jsem něměl moc čas na sledování počasí.Podle zdrojů přes nás přešly 2 bouřky a to v pátek.Zítra bude docela solidně zalito.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.