Dnes přešla přes ČR od západu studená fronta, která přinesla přeháňky a i ojedinělé bouřky. V Praze se dopoledne vyskytla přeháňka a pozdě odpolene se severněji vyskytovaly přeháňky a bouřky. To hlavní se ale odehrálo až pozdě večer, když se západně od Prahy vytvořila intenzivní přeháňka. Ta přes Prahu přešla s vhodným načasováním zapadajícího slunce. Při přechodu intenzivně pršelo a vál nárazový vítr. Večerní přeháňku jsem pozoroval z Vršovic. Dále se již nic zajímavého nevyskytlo. Nejde mi vložit obrázek.
Diskuse o počasí Přeháňky a bouřky 6.9.2017
90
# 06.09.2017, 21:51
116
# 07.09.2017, 21:56
V brněnském Jundrově jsme včera zaznamenali pouze 0,4 mm srážek, ale jeden známý bydlící jen asi 5 km severně naměřil až 7,8 mm, což svědčí o včerejší lokálnosti srážek. Včera večer jsem si trasu přeháněk pěkně ověřil při vyjížďce na kole - v Jundrově a v Komíně už bylo v podstatě sucho, zatímco od Medlánek směrem na sever bylo v terénu téměř neprůjezdné bahno.
4
# 08.09.2017, 09:08
Já jsem ve středu po čtvrté hodině projížděl Kuřimí směrem na Tišnov a v Kuřimi mě chytla přeháňka s přímo přívalovým deštěm. Cestou na sever se intenzita deště snižovala. V Tišnově a okolí mohlo spadnout okolo 5 mm (stanice Tišnov Hájek hlásila okolo 4 mm), v okolí Kuřimi bych to tipoval klidně i na 15 mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.