lukaskicz
Ano já myslím že skoro pro všechny tady je to koníček. Ale chce to nepřehlcovat diskuze. Nebylo to myšleno přímo na tebe.
A nenavažejte se tady do toho jednoho jen se mu to z nepříjemní a ztratí zájem
Ostrava: Tolerance je vždy několik desítek KM. A co se dívám ne jen Ostravská pobočka stím počítala ale všechny modely že přes den bude u nás pršet.
Diskuse o počasí Bouřky 24.8. až 27.8.2017
V Brně se dodnes poslední bouřka vyskytla celých 16 dnů nazpět, dnes jsme bouřkovou pauzu přerušili, vyskytly se totiž dvě okrajové bouřky.
První z nich byla jednobuněčná a vyznačovala se především svou silnou elektrickou aktivitou. Spadlo jen pár kapek, takže úhrn srážek z ní zůstal neměřitelný. Report zde: URL
V druhém případě už se jednalo o MCS, která nás ovšem zasáhla jen svou kovadlinou. I zde byla elektrická aktivita poměrně silná, ale už ne tak moc. Při této bouřce foukal i trochu silnější vítr a napršelo 0,8 mm srážek. Když odcházela, spatřil jsem i mammaty. Report: URL
Doplním, že srážkově jsme se nyní za srpen dostali na 51,9 mm, ale měsíc asi naneštěstí skončí z tohoto hlediska jako lehce podprůměrný. Co se bouřek týče, nezbývá než doufat, že jsme tímto dnem neuzavřeli celou bouřkovou sezónu 2017.
lukashrn
Dobře, trochu sem přeháněl, sice bylo ve sklepě trochu vody, a vítr byl solidní, ačkoliv moc paseky to u nás nezanechalo, a to že vypadne elektřina se děje snad normálně, to já jen jak sem v minulé odpovědi psal, že někteří ani neví jak bouřka vypadá, jak sem dlouho neviděl takovou mohutnou bouřku která se nerozpadla, tak sem z toho byl na větvi protože sem nečekal že nás to trefí, spíše sem přeháněl... Krom větru a srážkových úhrnú.
Frantis95
Ano souhlasím, už jsem tady psal v minulosti, že některá ubrečenost některých přispěvatelů by spíše seděla do diskuze na novinkách. Jinak já pro předpověď sleduji několik modelů a vždy žádný nepředpovídá pro danou oblast stejné počasí. Největší pravděpodobnost je, když se předpovědi podobají, pak je největší pravděpodobnost, že to vyjde.
http://www.yo...ture=youtu.be
Jsou to bouřky z noci 27.8. A opravdu by mě zajímalo co je to za jev v čase 0:25.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.