Diskuse o počasí Bouřky 30.7. až 4.8.2017
WOW tak u nás jedním slovem smršť. Bouřka se přihnala od západu a přinesla vše co bych očekával od bouřky stupně č.1, možná 2. Při příchodu vál vítr v nárazech okolo 15 m/s. Struktura hezká, pěkně podsvícená sluncem. A pak to přišlo. Nejprve obrovské kapky, které když dopadly na zem udělaly kaňku o průměru více než 6 cm. Poté déšť zesiloval až na přívalovou intenzitu a přidal se vítr. Náhle začalo krupobití s kroupami do 1 cm a nárazy větru šly až ke 20 m/s. V tu chvíli byla dohlednost okolo 30 m a hnal se přes nás downburst který trval přibližně 30 s. Poté vše začalo slábnout a začalo foukat od východu. Zaznamenal jsem 3 údery blesku pod 1 km. Informace o srážkách dopíšu zítra. Uvidíme jestli ještě něco přijde, ale já už jsem spokojený.
Tak takhle přesně na nás bouřka z Německa letos ještě nešla (Horšovskotýnsko). A stejně se vyhnula, letos už nepomůže nic. Spadlo pár kapek, neměřitelné množství, za červen+červenec zůstáváme na nula přímých bouřkách.
Břízy, osiky, lísky, lípy, šeříky a mladé jasany už usychají, jako v roce 2015. Následující dny tomu nasadí korunu.
Tohle se objevilo dneska na facebooku, co to pro nás znamená ? http://www.fa...ype=3&theater
Yurri: však jste tam měli jedno z nejhorších such v Česku také, od Znojma až skoro po Jihlavu, tak jsem rád že se Vám to tam aspoň zlepšilo. Ano, u nás byl duben srážkově bohatý s cca 100% normálu, ale to je za poslední rok jediný srážkově průměrný měsíc. Za 4 měsíce listopad 2016 až březen 2017 napršelo 39 mm, brezen, květen a červen polovina normálu, červenec bude malinko přes 30 mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.