Estofex vydal další MD, která se tentokrát týká velké části Čech. Hlavní hrozbu zřejmě představují bourky že Švýcarska, kde se prý objevily nárazy větru i okolo 35 m/s a kroupy o velikosti golfových míčků. Jinak v Sasku se také něco rozjíždí
Straky Ano, vypadá to, že v noci se to objeví na jihozápadě, ač to bude zprvu blokovat nízký rosný bod na Šumavě, takže bych to na bouřky viděl asi až po 2./3. hodině ranní.
Jestli někde budou bouřky tak J Čechy, S Čechy a S Čechy můj tip zbytek déšť Jediné tyto 3 lokality budou mít podle mě k tomu podmínky. Cape,Střih větru,Lifted index, Cin,Helicita Teď pokud to přijde v čas tak Z Čechy ještě budou mít podmínky.
No tak jestli se to spojí do sql tak to bude teda maso uvidíme jinak podmínky na velmi silné bouřky, budou ve stř j a s Čechách i okolo 2 v noci cape 800 až 1200j kg helicita přes 200m s a střih větru v s polovině až 26m/s!
Jsem zvědav, co dnes s postupujícími bouřkami provedou Český les a Šumava..Ty umí často bouřky z Německa doslova ,,zabít,, , ale někdy už skomírající zbytky neuvěřitelně nakopnout a tvořit squalline.. Tipnete si?
Straky Jde to moc rychle, na Šumavě není ještě potřebná dynamika, takže dnes to vidím spíše na zabití. Kdyby to šlo od tří ráno později, tak by to mohlo spíše nakopnout. Bohužel.