Na jižní Moravě je asi fakt peklo a ani předpovědi nejsou zrovna optimistické. Držím vám, Moravákům, palce. Tady včera ráno spadlo 0,5mm. I to nepatrné množství mi zvedlo náladu.
Tak dnes ve Hřebči na Kladensku je to teda bída, ani už nic nečekám, snad jen ten vydatný déšť, který je tak potřeba, v Praze to řádilo o sto šest a tady nic jen pár kapek a zabouření, hold jsme si to asi vybrali minulý týden, kdy jsme měli krásnou bleskovou noční show, to už letos asi nebude
Tak Praha 6 vůbec nic, jen pár kapek... párkrát jsme slyšeli zahřmění a tmavší mraky, ale jinak se vůbec nic nestalo jsem trošku zklamaná, tak jsem se těšila na
Tak u nas na severu teda silna bida...3 blesky a skoro neprselo...Krome petelic v Praze a ted na vychode, dneska bida...Nevim co se deje, zhorsily se nejak podminky? Tak snad v noci no...
Nás teď trefilo několik bouřkových jader s přívalovým deštěm. Cca 2 hodiny v kuse tu prší a bouří, nyní zdá se být konec. Pěkná zálivka. I na radaru je vidět, že se tomu moc přes Žďárský vrchy nechtělo.
Zdravím,ve Źďáře v Českým ráji zatím 3mm (bouřka nás těsně minula kolem čtvrtý hodiny) a teď koukám že se to stáčí z východních čech spolu s novými jádry směrem k nám na severozápad, doufám že to ještě nabobtná a dorazí trošku lepší slejváček abych nemusel běhat s konví po zahrádce.
Supercela je potvrzená východně od Prahy, kde se vyskytly velké kroupy kolem Českého brodu, jinak v Praze (pouze východní polovina) prošlo několik bouřek i s krupobitím (do 1 cm), ale o supercely se nejednalo. Západní polovina Čech dnes těžce ostrouhala, co se týče bouřek a noc už to zřejmě nijak nezachrání.